Leksand fick drömstart på den här matchserien!

Igår inleddes även Slaget om Siljan 2.0 uppe i Mora och Leksand fick en så bra start på den här matchserien som man bara kunde få. Det kändes ovisst innan matchen, svårt att veta riktigt var de båda lagen stod, men vi visste att Leksand var tvunget att sno minst en match uppe i Mora för att plocka hem serien och vad skulle då inte passa bättre än att göra det direkt i match 1? Det gjorde man också! Johan Porsberger inledde målskyttet efter drygt 4 minuters spel. Ett oerhört viktigt mål, dels för att få hål på Engstrand så snabbt som möjligt, dels för att det var 1:a målet ö.h.t. i den här matchserien och dels för att ett Leksand som tar ledningen i en match tenderar att vara avsevärt mycket bättre än ett Leksand som hamnar i underläge och tvingas jaga. Mora vann skotten i 1:a perioden, men det var Leksand som gjorde målen och i 2:a perioden kom också 0-2 genom Alex Friesen. David Kase reducerade för Mora, men trots att hemmalaget tryckte på för en kvittering så fortsatte Tex Williamsson att spela sådär fantastiskt bra i kassen och istället var det Leksand som gjorde 1-3 genom Filip Johansson. Mora fortsatte att jaga reducering och kvittering i 3:e perioden, men den här kvällen hade man inte marginalerna med sig och även om man vann skotten ganska klart, 36-19, så var det Leksand som gjorde målen. Jon Knuts gjorde 4-1 och Johan Porsberger gjorde sitt 2:a mål för kvällen fram till 5-1, innan Mora till slut reducerade med 20 sekunder kvar att spela. Dessförinnan hade man även bränt en straff, så ja, Leksand hade verkligen marginalerna med sig den här kvällen och nu har man ett kanonläge inför fortsättningen av den här serien! Ingenting är vunnet ännu, det här var bara 1 av 4 segrar som man måste ta, men nu har man tagit den där bortasegern som man var tvunget till, så nu räcker det med om man "bara" vinner sina hemmamatcher för att ta hem det här. Samtidigt kommer det krävas prwcis samma fokyus och närvaro av samtliga under de kommande matcherna för att det ska gå vägen och Tex Williamsson måste spela på samma höga nivå framöver också. Gör han det och laget fortsätter att jobba, slita och kriga som man gjorde igår, då tror jag faktiskt det här kan bli riktigt roligt!