Kvitterat i slaget om Siljan

Leksand hade ikväll ett jätteläge att koppla ett ordentligt grepp om den här matchserien mot Mora. Man hade ju 1-0 I matcher efter segern häromdagen och hade alltså chans att gå upp till 2-0 i matcher.

Det började också väldigt bra, för Leksand fick tre raka powerplay redan innan halva första perioden var spelad. Tillslut small det också bakom Christian Engstrand. Austin Madaisky smällde in 1-0 för Leksand.

Moras replik lät dock inte vänta på sig. Bara dryga minuten senare, också det i powerplay, satt kvitteringen i nät bakom täcks Williamson.

1-1 var också ställningen efter den första perioden, där Leksand dock var det något hetare laget. Det blev det dock ändring på i andra perioden, när Leksand istället hade det väldigt jobbigt och Mora hade ett ganska tydligt övertag. Tillslut kunde man också ta ledningen när Mikael Haga , Efter stor press, också det i powerplay, kunde vinkla in pucken bakom Williamson.

Leksand ville nog mest att andra perioden skulle ta slut och faktum var att det bara var uddamålsledning för Mora. Således inte alls någon omöjlighet att vända på för Leksand.

Kvitteringen kom också, när Mattias Ritola tryckte in den i nät bakom Engstrand. Det var också ett mål från länge såg ut att ta matchen till förlängning, men Jacob Nilsson ville annat och med 4 minuter kvar av matchen sköt han 2-3 för Mora, vilket tillslut också blev segermålet.

Därmed är det kvitterat till 1-1 i matcher. Det finns med andra ord fortfarande alla chanser i världen att ta hem det här, men nu måste Leksand vinna minst en match till uppe i Mora och det kan bli jobbigt. Räknar med att Mora kommer komma ut starkt på fredag, så där gäller det verkligen att stå emot i inledningen av matchen. Det blir nog en stor nyckel på fredag.