Kvalserien till Allsvenskan, omgång 4

Snart är halva kvalserien till Allsvenskan spelad och i omgång 4 åkte Västerås på sin 1:a förlust och det var dessutom en rejäl sådan.

Såhär gick det i omgång 4:

Troja - Västerås 5-1
Västervik - Borlänge 4-1
Piteå - Huddinge 3-5

Troja fortsätter alltså att vara ett hemmalag i den här serien. 2/2 vinster på hemmais och 2/2 förluster på bortais såhär långt. Man har gjort 12 mål framåt på hemmais, 3 på bortais. Man har släppt in 3 hemma och 9 borta. Målskillnaden är alltså 12-3 hemma och 3-9 borta. Det är ganska stor skillnad, men att den här segern var viktig råder det iaf ingen tvekan om. Västerås tog visserligen ledningen, men genom 2 mål signerade Nikolai Meyer, efter 19:47 i 1:a perioden och 01:28 i 2:a perioden, hade Troja vänt på steken. 2 riktigt psykologiska mål och Troja fortsatte sedan att ånga på. Man vann skotten med 13-7 i 2:a perioden och hade även utökat ledningen till 3-1. Det reste sig aldrig Västerås ifrån och 1:a förlusten i den här serien var därmed ett faktum, särskilt när Jens holmström och Alexander lindqvist-Hansen spikade i de 2 sista spikarna i kistan med 4-1 resp. 5-1.

Också Västervik tog en nödvändig hemmaseger när Borlänge slogs tillbaka med 4-1. Hemmalaget vann skotten med 44-23 och dominerade spelet ganska ordentligt. Tyvärr var det inte särskilt mycket folk på plats, bara 1 313 personer. De som var där fick iaf se en riktigt gediger insats av hemmalaget och en helt rättvis seger.

Piteå kan vi nog dock räkna bort från det här nu. 4:e förlusten på lika många matcher och bara 2 inspelade poäng. Det räcker givetvis inte, men det är synd tycker jag, för Piteå är ett lag jag gärna hade sett fightas vidare om det där och att kanske t.o.m. ta steget upp. Nu lär det med stor sannolikhet inte bli så, för efter att Huddinge vann med 5-3 på bortais, efter att matchen till stor del avgjorts redan i 1:a perioden, där Huddinge gick upp till 0-3. Sedan gjorde man också 0-4, innan Piteå faktiskt var nära på att hämta ikapp. 1-4 och 2-4 kom i 2:a perioden och genom ett tidigt 3-4-mål i 3:e perioden blev det ordentligt nervöst i Huddinge, som dock höll undan och gjorde 3-5 i öppen kasse.