Kvalserien till Allsvenskan, omgång 2

Vi rullar vidare med omgång 2 av kvalserien upp till Allsvenskan, där Västerås fortsatte att ånga på och där Troja fick revansch efter förlusten i Västervik i omgång 1. Såhär gick det i omgång 2: Huddinge - Västervik 3-2 Troja - Piteå 7-2 Västerås - Borlänge 3-1 3 552 åskådare i ABB arena fick se hemmalaget ta 2:a raka segern i det här kvalet när Borlänge slogs tillbaka med 3-1, efter att talangen Pontus Holmberg gett hemmalaget ledningen efter bara 20 sekunder. Holmberg spås en lysande framtid och har redan spelat någon SHL-match under säsongen. Här skadade han sig dock olyckligt efter målet, när han hoppade mot sargen och skadade ett finger. Det kan därmed vara färdigspelat för honom den här säsongen och det blir isf givetvis ett stort avbräck för Västerås. Här höll man dock undan och Jesper Johansson ökade på till 2-0 i inledningen av 2:a perioden, efter att Isak Pantzare fått matchstraff för en huvudtackling. känslorna var sedan fortsatt heta när Anthon eriksson och hans namne, Lars Eriksson i borlänge, fått varsitt matchsttraff för fighting. Upprinnelsen till det tror jag var att Lars körde på Västerås målvakt och sedan spårade det. Dessutom kunde Borlänge reducera bara några minuter senare och det var kanske tur för Västerås att det nästan var periodvila då. De behövde nog nämligen lugna ner sig lite och det gjorde de bra, för i 3:e perioden höll de emot och Fredrik Hetta kunde avgöra i öppen kasse. Troja fick som sagt revansch efter förlusten i omgång 1 och här lossnade målskyttet ordentligt. Det var dock bara 1-0 efter den 1:a perioden, men efter Nikolai Meyers 2-0 och Jonathan Johnssons 3-0 tidigt i 2:a tvingades Piteå till en timeout. Det hjälpte dock inte, för några minuter senare satt även 4-0 i nät bakom Joel Vännström. Även 5-0 och 6-0 satt i nät innan Piteå lyckades reducera i slutet av perioden, men matchen var givetvis redan avgjord. Man ska väl iofs aldrig säga aldrig, men så gott som alltid är det avgjort när det är så stora siffror. Västervik vann skotten klart i Huddinge, 39-21, men Huddinge gjorde målen och kunde knappt ta en viktig trepoängare, efter 2 snabba mål med mindre än 10 minuter kvar att spela. Dan Pettersson reducerade visserligen därefter för Västervik, men närmre än så kom man inte och det gör att tabellen tätnar ytterligare och ser ut såhär efter 2 spelade omgångar: 1, Västerås 6p +3 2, Troja 3p +2 3, Västervik 3p +2 4, Borlänge 3p 0 5, Huddinge 3p -1 6, Piteå 0p -6