Första rysaren till Timrå

Jag sa ju att det skulle bli jämnt mellan Timrå och Leksand i den Hockeyallsvenska finalen och hittills har jag fått rätt. Det var nämligen en väldigt jämn och spännande match som utspelade sig i NHK arena nu ikväll. Leksand fick en kanonstart och gjorde 0-1 redan efter 3 minuters spel. Jon Knuts av alla var det som gjorde det, men Timrå kvitterade genom Filip Hållander, assisterad av Jonathan Dahlen, precis den kedjan som vi på förhand visste skulle producera och vara giftig för Timrå. Leksand återtog dock ledningen på straff i mitten av 2:a perioden, men knappa minuten senare var det kvitterat och den här gången var det Jonathan Dahlen själv som gjorde det. Dahlen var också inblandad när Timrå för 1:a gången i matchen tog ledningen i 3:e perioden, när Johannes Kinnvall hängde 3-2. Leksand jagade en kvittering och den kom också. Med 5 minuter kvar att spela tryckte Austin Madaisky in 3-3 bakom Haukeland i Timråkassen, assisterad av Mattias Ritola och Daniel pietta. 3-3 var också resultatet efter 60 minuter och förlängning skulle avgöra vilket lag som skulle ta hem rond 1 av den här rysaren. Det blev tyvärr Timrå. Efter 06:35 av period 4 avgjorde Michael Parks och det var återigen ett pp-mål. En jämn match där utvisningarna till slut fällde Leksand. 2/4 mål i powerplay för Timrå. I spel 5 mot 5 är det alltså 2-2, så ja, en minst sagt jämn match.