Engstrand höll nollan i match 3

Tredje matchen i slaget om Siljan 2.0 spelades i Mora igår och återigen var det en väldigt jämn match, där Leksand kanske skapade lite fler och vassare chanser i första perioden, men utan att få hål på Christian Engstrand, som verkligen har steppat upp.

Det kändes som att första målet skulle bli väldigt viktigt och ju längre matchen gick, ju  tydligare blev den känslan.

Tyvärr var det Mora som fick det målet. Drygt halvvägs in i matchen satt 1-0 i nät bakom Tex Williamsson.

Inte helt orättvist sätt till matchbilden, men heller inte helt rättvist. Det hade lika gärna kunnat bli 0-1, men nu var det 1-0, och det stod säg en bra bit in i tredje perioden, då David Kase på något sätt hittade Emil Aronsson framför mål, som gjorde 2-0 för hemmalaget.

Då återstod det ungefär 6 minuter att spela och Leksand var tvunget att göra två mål. Man hade ett skott i stolpen precis efter målet, men närmre än så kom man inte och Mora är därmed för första gången i den här matchserien i ledningen, 2-1 i matcher.

Match 3 spelas i Leksand imorgon och det lär bli ett jäkla drag! Det har varit ett väldigt tryck på den matchen sedan serien drog igång och jag själv kommer också vara på plats. Kommer bli en mäktig upplevelse, men samtidigt lite av en måstematch för Leksand. Vinner Mora och får 3-1 i matcher, då tror jag det blir väldigt tufft att vända på det, men vinner Leksand och det blir 2-2, då kan plötsligt vad som helst hända igen och det är bäst av tre. Så, nu kör vi, för skölden, för Leksands IF!