En match från ett nytt Daladerby i direktkvalet!

Vi är nu en match och en seger från ett nytt Daladerby i direktkvalet, efter att Leksand nu precis vann match 1 mot Oskarshamn med 5-4, efter en riktig målexplossion i 3:e perioden.

Generellt var det en väldigt hafsig och slarvig match, mycket felpassningar, slarv i egen zon, tappade puckar och ostrukturerat spel från båda lagen. Ändå var det Leksand som tog ledningen i 1:a perioden, när Johan Porsberger hittade nätet bakom Christoffer Rifalk.

det var ett resultat som såg ut att stå sig perioden ut, men med 18:19 på klockan satt kvitteringen i nät bakom Robin Rahm. Ett powerplaymål för IKO, som dittills hade varit lite tillbakapressade, men när man fick chansen i PP slog man till direkt.

Bortalaget tog också ledningen i 2:a perioden och fick bra med energi efter det, samtidigt som det blev för Leksand som det har blivit så många gånger förr den här säsongen. När man hamnar i underläge och måste kriga sig tillbaka in i matcherna, då låser det sig, ingenting fungerar och man kommer ingenstans. Ungefär så var det här också och 1-3 var bra mycket närmre än 2-2.

Därför kom Daniel Piettas kvittering efter 14 sekunder i 3:e perioden som en lättnad och därefter var det mest bara Leksand. 3-2 kom genom Oskar Lang, som gjorde det helt på egen hand, och 4-2 kom därefter genom Patrick McNally.

Där och då såg Leksand ut att faktiskt ha tagit tillbaka initiativet och också behålla det, men Oskarshamn gav inte upp och när Mikael Kuronen gjorde 4-3, då blev det återigen darrigt i hemmalaget.

Man såg dock ut att reda ut det, tiden tickade på, men när Rifalk hade lämnat kassen och i spel 6 mot 5 kunde till slut ändå Marcus Björk göra 4-4.

Då återstod det 01:18 att spela och jag trodde Leksand skulle knäckas av det, men det gjorde man inte. Istället var det Oskarshamn som först drog på sig en utvisning för för många spelare på isen efter 07:37 av fjärde perioden, en utvisning som IKO dock klarade av, men när Patrik Parkonen drog pucken över sargen 3 minuter efter att Oskarshamn blivit fulltaliga, då tog det bara 22 sekunder innan Daniel Pietta smällde in sitt 2:a mål för matchen och avgjorde densamma till Leksands fördel!

Det är alltså 1-0 i matcher och det känns som att det ska mycket till för att Oskarshamn ska vända på det här nu. Visst, om man lyckas vinna på torsdag, då blir det en 3:e och helt avgörande match i Leksand på lördag och då ligger förmodligen all press på Leksand igen och om IKO tar ledningen där då, som man gjorde här, då vetitusan om Leksand tar sig ur det. Så helst ser jag faktiskt att Leksand avgör det här redan på torsdag, även om det är på bortais.

Ingenting är klart, men det här var mer än bara en seger, för nu mina damer och herrar, nu är vi faktiskt bara en enda seger från ett nytt Daladerby i direktkvalet!