SM-finalen - Växjös kross och Elias Petterssons uppvisning!

Som sagt, dags för SM-final mellan Växjö och Skellefteå och jag har nog aldrig skådat en sådan överkörning i en SM-final. växjö var heelt överlägsna och dominerade fullständigt. Skellefteå hade inte en chans. Det kändes lite som att deras bränsle tog slut mot Djurgården, medan Växjö bara stäppade upp ännu mer.

 

Resultaten skrevs enligt följande:

 

Växjö - Skellefteå 7-0
Skellefteå - Växjö 0-4
Växjö - Skellefteå 4-1
Skellefteå - Växjö 0-5

 

4-0 i matcher och 21-1 i målskillnad, på 4 matcher! Det ger alltså ett snittresultat på 5,25-0,25. I S N I T T!

 

Viktor Andrén, som fick kliva in i match 4 mot Malmö, efter att Viktor fasth otäckt ramlat bakåt och slagit huvudet i isen, håller alltså nollan 3 matcher. 3/4 matcher och släpper 1 mål på 101 skott. Han har alltså en helt osannolik räddningsprocent på 99%! Hur sjukt är inte det!?!?!

 

Viktor Andrén var den ena stora buidragande faktorn till den här överkörningen, den andra var elias Pettersson. Jag nämnde i tidigare inlägg att han skulle växa ännu mer i finalserien och det gjorde han verkligen! Här hittade han verkligen rätt och det var bara att njuta. Vilka mål han bjöd på! Han noterades för 3+2 på 4 matcher mot Malmö. Här noterades han för 6+4 på lika många matcher. 10 poäng på 4 matcher, 2,5 poäng i snitt/match, det är helt galet! Han dominerade isen fullständigt och det lär dröja många år innan vi får se honom på svensk is igen. Vilken talang, vilken lirare, vilka skills, vilket huvud, vilken kille, det är helt otrolugt och han är bara 19 bast!

 

Nej, Växjö är fullständigt rättvisa svenska mästare och den här matchserien och den här överlägsenheten från ett lag i svensk hockey har jag nog aldrig sett och kanske aldrig mer kommer att få se. Växjö vinner alltså grundserien 21 poäng före Djurgården på 2:a plats, förlorar 1 match i hela slutspelet och det var mot Brynäs i kvartsfinalen. Sedan går man in och kör över Malmö med 4-0 i matcher, stäppar upp ett par steg till och krossar Skellefteå med 4-0 i matcher och totalt 21-1 i målskillnad. Det är helt galet! Nej, mer värdig mästare än såhär är svårt att hitta. Grattis Växjö med spelare, ledare, organisation, fans och hela kitet!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0