Fem större regelförändringar till nästa säsong

Enligt MrMadHawk kommer det att införas 5 större regelförändringar till den kommande säsongen. Han skriver:

"Joel Hansson är ansvarig för domarna på förbundet och han berättar att det sker fem större förändringar jämfört med tidigare.
Dessa är, enligt Hansson, följande:

* Lag som felar på tekning efter icing, får stå kvar.
– Om vi har en icing, har vi märkt att på efterföljande tekning kan man skicka fram en back på tekningen, för att dra ut på tiden. Då ska domaren inte skicka bort den spelaren, utan domaren ska släppa pucken. Den man skickar fram får helt enkelt ta tekningen. Avsikten med att inte kunna byta vid en icing är att laget som pressar på ska tjäna på det och vi ska få ett snabbare spel och snabbare matcher. – Däremot är regeln som vanligt att man kan fela en gång vid varje tekning, men sker det en gång ytterligare, i samma tekningssituation, så kommer det ge två minuters lagstraff.

* Spelare som tappar hjälmen får sätta på den igen, om den knäpps korrekt.
– Inga konstigheter egentligen. Men det är framförallt i tre mot fem som vi vill ge ett lag som har en spelare som tappar hjälmen, möjlighet att knäppa den och inte tvingas till byte, så laget står kvar med två spelare på banan.

* Ackumulerande GM, likt fotbollens gula kort för att ytterligare nå fula händelser och situationer.
– Här vill vi komma åt så kallade straff som inte påverkar matcherna. Om man skickar ut en spelare med tio sekunder kvar och som gör något, och det står 5-1 i matchen, så saknar det betydelse, utan blir endast en sak för protokollet. Istället kommer detta då att hänga med under säsongen, som en varning. Gör samma spelare eller ledare en handling, så blir det avstängning.

* Tredjemålvakt i förbundsserier.
– SHL har haft detta på prov under en säsong. Nu ska det ske i alla förbundsserier, dam och herr. Det ska vara en säkerhet och trygghet för lagen att kunna ha en tredjemålvakt om man önskar. Det blir oseriöst att en back eller forward ska behöva byta om till målvakt.

* Förtydligande kring spelare i målgården, samt fighting/roughing.
-Vi har förtydligat detta något. En liten störning på målvakten ska inte behöva ge ett straff. Så vi kommer snarare att se beslut, där vi inte dömer mål, och så behöver det inte innebära utvisning.
– När det gäller fighting och roughing, så kan roughing nu endast ge två minuter. Allt annat är fighting. Det innebär att ett slag med upprepning eller ett slag utan handske per automatik är fighting. Fighting är lägsta straffet två plus två minuter, och så kan det bli antingen fem plus game, eller match penalty.

Joel Hansson uppmanar alla hockeyintresserade att titta i regelboken. Det finns totalt tjugo förändringar som gjorts inför den kommande säsongen. Men det är enligt Hansson dessa fem punkterna som är lite större förändringar."


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0