Malmös galna upphämtning

SHL har jag inte skrivit så mycket om under hösten, men första inlägget för 2018 blir SHL-relaterat.

Malmö stod nämligen för en helt galen upphämtning igår hemma mot Skellefteå. Ett SAIK som hade 4-0 på tavlan när det återstod drygt 5 minuter av matchen. Då hände följande:

1-4 satte Daniel Zaar med 54:17 på klockan.
2-4 satte Rhett Rakhshani med 55:06 på klockan
3-4 gjorde sedan Marcus Sylvegård bara sekunder senare, efter 55:24
4-4 satte därefter Robin Alvarez med 59:29 på klockan

Det stannade dock inte där, för efter 01:04 av förlängningen satte Nils Andersson också 5-4 för Malmö.

Alltså wow, vilken jäkla upphämtning!

Malmö har annars haft det lite tyngre efter den finfina starten av grundserien man hade, i december tror jjag bara att man vann någon enstaka match, men nu är man kanske på rätt spår igen och återfinns på 7:e plats med 51 poäng. Det är samma som närmst jagande LHC, men Malmö har just nu 3 måls bättre målskillnad, +8 mot +5.

Skellefteå i sin tur har jobbat lite i skimundan under hösten, men krigat på och nu början man få riktig kontakt med toppen. Man parkerar på 4:e plats med 53 poäng och är bara 3 poäng bakom 2:an Djurgården, som alltså fortsätter att övertyga och imponera. DIF ser riktigt farliga ut och jag är ganska säker på att jag kommer få fel när det gäller mitt tips, för där tippade jag Djurgården någonstans kring det nedre playoffsträcket. Nu blir jag istället väldigt förvånad om man missar topp 6. Visst, det är väldigt jämnt, men man känns väldigt stabila och säkra, så jag tror man fixar det.

Det enda lag som egentligen har seglat ifrån lite är Växjö i toppen. De står på 68 poäng. Det är alltså 12 poäng före Djurgården, dock med en match mer spelad.

Det nedre playoffsträcket känns annars ganska dött just nu. Brynäs återfinns på 10:e plats med 46 poäng och Örebro är under sträcket med 34 poäng. Det är poäng som kan bli väldigt svåra att äta ikapp känner jag. Därför måste man ändå säga att Brynäs har lyft sig något enormt, för långt in i oktober låg man fast cementerade i botten av tabellen och trots att Melin fick gå tidigt på säsongen så fortsatte man bara att rada upp förluster. Ingenting fungerade, man släppte in billiga mål och varken David Rautio eller Felix Sandström såg särskilt säkra ut och spelare som Kevin Clark syntes inte alls. Nu har plötsligt bitarna börjat kugga i och Brynäs har faktiskt närmre upp till Djurgården på 2:a plats än ner till Örebro närmst bakom.

I botten hittar vi Mora, Karlskrona och Rögle på 33, 32 resp. 28 poäng. Mora hade en ganska bra differans ner till lagen under sträcken för ett tag sedan, men den differansen har försvunnit och nu är man farligt nära det där sträcket ändå.

Jag hade tippat Mora sist i tabellen och kanske kommer vi till slut att landa där, för Rögle har börjat hitta rätt nu igen, efter en extremt rörig höst, där man hade typ 10 matcher utan poäng eller något sådant. Eldebrink fick gå och Chris och Cam Abbott plockades in, den ena som coach, den andra som sportchef och sedan började det hända saker. Inte direkt, men under senare tid har de båda fått Rögleskutan på rätt körl igen. Kevin Marshall, Cade Fairchild, Mathias From, Emil Kruse och Almen Bibic har fått lämna klubben och in har istället Ben Youds från Växjö, Janne Jalasvaara och Stephen Perfetto kommit, men inte minst så kan nu äntligen Ville Kolpanen spela. Han fick ju ett skott i huvudet under försäsongen, har haft hjärnskakning sedan dess och inte spelat en match för ängelholmarna, varförr Emil Kruse då först fick axla ett extremt ansvar, varefter Justin Pogge plockades in. Nu får Pogge nog ses som en backup till Kolpanen, för finländaren ska bara vara förstakeeper där.

Rögle låg hopplöst sist där ett tag, men nu är man på gång och är som sagt bara 4 poäng bakom Karlskrona och 5 poäng från Mora över sträcket. Så det där lär bli en fight in i det sista skulle jag tro och varje poäng är viktig...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0