Lite oroande...

Senast jag skrev hade Leksand äntligen passerat Timrå och upp i serieledning av Hockeyallsvenskan 2017/18. Den serieledningen har Timrå nu tagit tillbaka igen.

Leksand har nämligen spelat 4 matcher sedan dess och på dessa bara tagit 4/12 poäng, vilket inte är godkänt.

Först mötte man Almtuna hemma i Tegera, ett Almtuna som hittills har varit ett spöke för Leksand under den här säsongen. Leksingarna hade inte gjort ett enda mål på AIS under de 2 tidigare matcherna, men nu slog man till och vann med 2-0. Tex höll därmed alltså sin 2:a nolla på kort tid.

Därefter har det dock gått betydligt tyngre och framförallt är det väl effektiviteten som spökar.

Leksand åkte först ner till Småland för att möta Tingsryd. Man dominerade där fullständigt i 1:a perioden och om det inte hade varit för Niklas Rubin så hade det nog både kunnat stått 3-0 och 4-0 till Leksand. Nu stod det "bara" 1-0 och istället kunde Tingsryd vända på steken i 2:a perioden, där man gick från 0-1 till 3-1 på knappt 5 minuter.

Leksand både reducerade och kvitterade visserligen innan 3 perioder var spelade, men i sudden blev det förlust, trots att man alltså vann skotten stort, typ 43-22 eller något sådant, och trots att man dominerade stort.

Domuinerade stort gjorde man sedan också när AIK kom på besök till ett nästan fullsatt Tegera förra fredagen. Drygt 7400 åskådare var på plats, men de fick se ett AIK som chockstartade. Eric Casrtonguay, så klart, slog in 1-0 för AIK, Jemns Jakobs ökade på till 2-0 och så tappade man markeringarna i powerplay, AIK fick ett friläge och gjorde 3-0 i boxplay.

Leksand reducerade sedan innan perioden var slut och sedan kom det där som jag nämnde ovan, dominansen. Leksand fullständigt körde över AIK i 2:a och 3:e perioden, man vann skotten med 19-1 i 3:e, men gjorde ändå bara ett mål. Så trots att Leksand vann skotten med 52-19, så vann AIK matchen med 3-2.

Skjuter man 52 skott, då ska det vara mer än 2 mål, så är det bara. Bortser man från målskyttet så var det nog en av säsongens bästa matcher, för jäklar så man körde. AIK var chanslösa och Erik Kellgren i AIK-kassen, gjorde sitt livs match. Med andra ord är det inte spelet det är fel på, det är effektiviteten. Skotten sitter i plexit eller i bästa fall i magen på målvakten. Så även om det är många skott, så är de inte särskilt farliga, tyvärr...

I onsdags var det sedan seriefinal i Timrå, där ju vändningrn på säsongen inleddes tidigare i höstas, när Leksand vände ett tidigt 2-0-underläge till seger med 4-3 efter sudden.

Nu var Timrå bara en poäng bakom Leksand och återigen hamnade man i tidigt underläge. Mot AIK låg man under med 3-0 efter 15 minuter. Här låg man under med 2-0 efter knappt 4 minuter.

Sådana situationer får man inte sätta sig själv i. Man måste vara med från start, för annars får man jobba i uppförsbacke redan från start och det kan bli kostsamt. Det blev det också här, för med facit i hand så var det de där målen som avgjorde matchen. Leksand reducerade till 2-1 i 2:a perioden, men Timrå gjorde 3-1 och satte sedan 4-1 i öppen kasse.

Timrå är alltså återigen serieledare med 66 poäng. Leksand står på 64 och Pantern är fortfarande med där uppe, senast slog man Vita hästen hemma med 4-2, och är bara en poäng bakom Leksand med sina 63. Sedan börjar AIK komma obehagligt nära med sina 62 poäng och Almtuna står på 60. Så varje poäng är fortsatt extremt viktig.

Imorgon möter Leksand Karlskoga hemma i Tegera och då komme jag själv också att vara på plats. Det ska bli oerhört kul och då vill jag se tre poäng, för tar vi det, samtidigt som Modo kanske kan vinna derbyt mot Timrå ikväll, då tar vi tillbaka serieledningen!