Leksand upp i serieledning!

2018 inleddes precis som 2017 avslutades, med en seger, den här gången med 5-2 nere i Malmö mot Pantern, efter mål av Filip Johansson, Anton Karlsson, Alex Friesen, Mattias Ritola och Matt Carey.

Detta samtidigt som Timrå föll med 4-1 i Södertälje innebär att Leksand äntligen är uppe i serieledning med 60 poäng!

Timrå står kvar på 57, samma som Almtuna, som plockade 2 pinnar till när man straffvann hemma mot Bofors ikväll. Får jag välja mellan de båda så möter jag hellre Timrå i den Allsvenska finalen. Almtuna har ju varit lite av vårt spöke under säsongen. Faktum är att vi inte har gjort ett enda mål på dem hittills under säsongens båda möten, men det är långt kvar och mycket kan hända.

Hände mycket gjorde det verkligen på Hovet ikväll när Oskarshamn gästade. Ett IKO som hhar haft katastrofalt dålig form på senaste tiden och läckt mer än en sjunkande båt. Här såg man också ut att gå mot en ny tung förlust, för AIK gick upp till 3-0 redan i den 1:a perioden, men i 2:a perioden hämtade Oskarshamn ifatt och i början av 3:e gjorde man också 4-3. Än var det dock inte slut, för AIK vände tillbaka till 5-4 inom loppet av 28 sekunder, men Oskarshamn kom tillbaka en gång till och kvitterade först när man plockade målvakten och kunde sedan också ta med sig bonuspoängen hem till Småland, när Tom Hedberg avgjorde i förlängningen.

Också i Övik svängde det, men inte lika mycket. Troja hade nämligen 3-1, men Modo vände och vann med 6-3. Starkt efter den senaste tiden minst sagt svajiga insatser på hemmaplan för Modos del, så den här segern kan nog ha betytt mer än bara 3 poäng kan jag tänka mig.

I övrigt slog Tingsryd Västervik på straffar, Björklöven slog Hästen borta, också det i sudden, och sedan har jag varit inne på alla kvällens 7 matcher.

På fredag möter Leksand just spöket Almtuna på hemmaplan, en oerhört viktig match och frågan är om det ska bli mål och poäng mot AIS för 1:a gången den här säsongen? Det återstår att se, men viktigast från kvällen är alltså att Leksand nu är serieledare av Hockeyallsvenskan 2017/18!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0