Vänder det nu?

Leksand har spelat 2 matcher sedan jag skrev senast, borta mot Troja och hemma mot Modo.

Bortamatchen mot Troja blev ett riktigt bottennapp.

Det stod 0-0 efter den 1:a perioden, men sedan tog det bara 14 sekunder innan Troja tog ledningen i 2:a. 2-0 kom kort därefter och även om Alex Friesen fick in en reducering så gjorde Troja snabbt 3-1 och innan perioden var över stod det 5-1 på tavlan. Ändå hade Troja bara skjutit 8 skott. 5 mål på 8 slkott är inte bra. inte bra alls och Tex svajar i kassen. Nu är det givetvis inte bara hans fel, backarna ger honom inte direkt någon arbetsro heller, så även om han kanske skulle ha plockat något av målen så går det inte bara att belasta honnom för den bedrövliga insatsen.

Matchen slutade till slut 6-1 och Leksand var aldrig ens nära att vända på steken. Ett riktigt jäkla bottennapp. Dessutom vann Timrå med 0-1 i Uppsala, efter att John Westin gjort målet redan efter 12:41 i 1:a perioden. Sådan tur var för Leksands del tappade AIK iaf poäng mot Tingsryd, men 2 pinnar blev det ändå för Gnaget, som därmed var 2 poäng före Leksand i tabellen.

I fredags var det dags för hemmamatch i Tegera mot Modo. 5352 åskådare fanns på plats och naturligtvis var det många ögon som riktades mot tyskduon Marcel Müller och Daniel Pietta, som gjorde debut.

Modo tog ledningen efter bara några minuters spel och återigen hamnade Leksand alltså i underläge och återigen sköt man skott på skott, utan att få utdelning. Enda tills i 2:a perioden. Då kom plötsligt en målexplossion och Leksand gick från 0-1 till 4-1 på 8 minuter. målen i tur och ordning signerade Olle Alsing, Daniel Pietta, Johan Porsberger och Matt Carey.

Därefter blev det inga fler mål under matchen och Leksand vann alltså med 4-1. En oerhört skön seger och tyskarna levererade direkt. Vänder det nu? Det är frågan vi ställer oss och början till ett svar på den frågan får vi kanske imorgon, då Leksand åker till Norrköping och gästar Vita hästen.