Tre poäng för Tobbe Forsberg!

Leksands förlustsvit stannade vid nio raka nollpoäjngare och Roger Melin fick vinna i sin första match som headcoach, detta när Leksand krigade ner Almtuna och vann med 3-2 under annandagen.

Ä N T L I G E N!

Det hela överskuggades dock av den otäcka smällen som Tobbe forsberg råkade ut för i slutet av andra perioden. Tobbe flög med huvudet före rakt in i sargen, utan att kunna ta emot sig, och blev därefter liggande på isen. Ambulans och sjukvårdspersonal fick till slut ta honom av isen och han flögs därefter med ambulanshelikopter till Falu lasarett, varifrån han dagen efter togs vidare till Akademiska sjukhuset i Uppsala, där han genomgick en nackoperation. Den ska enligt uppgift ha gått som planerat, men det låter ju verkligen inte bra och jag är rädd att säsongen och kanske t.o.m. karriären är över för vår älskade #19...

Vi får se vad läkarna, Tobbes agent och klubben säger här framöver, jag ska inte spekulera för mycket, men känslan är inte bra, inte bra alls, tyvärr...

Om vi återgår till matchen så skanderades det precis som rubriken lyder, "tre poäng för Tobbe Forsberg", när slutsignalen ljöd. Det var så fint på något sätt och sociala medier har svämmat över med oroliga hälsningar till Tobbe och hans nära och kära sedan dess.

Matchen slutade då som sagt med seger för Leksand och det var verkligen på tiden! Det var första trepoängaren sedan Axel Brage nöp pucken i plocken i absolut sista sekunden hemma mot Björklöven den 16 november och första poängen laget ö.h.t. tog sedan Karlskrona hemma den 21 november.

Inte nog med det, arenan var helt utsåld.

Det är helt galet. Man har alltså nio raka förluster, nio raka nollpoängare. Vad gör man då?

Jo, då fyller man arenan till sista stol, 7650 åskådare, vilket var fjärde bäst i hela hockeysverige under annandagen, bara Globen, Löfbergs arena och Scandinavium hade fler åskådare på plats. Man krigar ner Almtuna och vinner med 3-2, efter att Daniel Gunnarsson skrinnat igenom hela Almtunaförsvaret efter bara 3 minuter och distinkt satte 1-0 bakom Arvid Ljung.

Det var första gången på jag vet inte hur länge som Leksand tog ledningen i en match, men den skulle man inte få behålla, för drygt 10 minuter senare kvitterade Jacob Svensson och det var ett resultat som stod sig nästan hela andra perioden, då Leksand genom Anton Karlsson och tor Immo inom loppet av 24 sekunder gick från 1-1 till 3-1.

Almtuna reducerade i mitten av tredje, i en omställning där Leksand var ytterst nära på att göra 4-1 i anfallet innan. Istället blev det alltså 3-2 och Almtuna tryckte också på för en kvittering mot slutet, men här ville de blåvita verkligen vinna, man kastade sig, teckte skott och gjorde allt för att hålla undan och det gjorde man också.

Hesa Fredrik ljöd och resultatet 3-2 lyste på tavlan. 3 poäng till Leksand och det var nog utan tvekan säsongens både skönaste och viktigaste seger, även om den som sagt överskuggades av skkadan på Tobbe Fopp.

Vi riktar återigen alla tankar, all välgång och kärlek till Tobbe och hans familj i detta och hoppas innerligt att allt kommer gå bra!

Vita hästen - Modo 0-1

Det var nästan 3000 personer på plats i Nobelhallen, när serieledande Oskarshamn kom på besök. IKO imponerade inte nämnvärt, men Joakim Thelin, Filiph Engsund och Jonas Engström, samt en storspelande Christoffer rifalk med en räddningsprocent på 96,88%, gjorde ändå att Oskarshamn tog med sig alla tre poängen hem till Småland och även drygar ut serieledningen, eftersom att AIK tappade en 2-0-ledning under matchens sista 5 minuter mot Västerås. Då skapade först Acke Ringström ordentlig nerv när han reducerade efter 15:35 i tredje och med 18:20 på klockan snärtade Marcus Bergman in 2-2 i krysset bakom Robin Wallin, som dittills hade gjort det väldigt bra. Sebastian Benker såg sedan också till att bonuspoängen hamnade i Västerås, när han först tappade pucken, vilket ledde till en AIK-kontring, men där Marcus Dahlbom räddade. Benker fick tillbaka pucken och den gången gjorde han inga misstag och de 4426 åskådarna i ABB arena var i extas.

Modo slår Hästen borta med 1-0. Lukas Wernbloms mål 03:27 in i andra perioden blev matchens enda och Hästen blir mer och mer cementerat i botten av tabellen med sina 24 poäng, särskilt nu då när alla konkurenter i botten tog poäng, utom almtuna och Tingsryd, för där vann Pantern övertygande med 4-1 inför hela 2731 åskådare i Nelson garden arena. Tungt för Tingsryd, men bra för Pantern, som trots det är kvar under det negativa kvalsträcket med 39 poäng, samma som både Almtuna, Tingsryd och Västervik över sträcket. Det är alltså oerhört jämnt och faktum är att Leksand, trots den här segern, bara har 4 poäng ner till Pantern under sträcket, så alla matcher är verkligen viktiga nu och nästa match för Leksands del är Karlskrona borta imorgon (lördag).