Timrå skakade fram en game 7!

5 702 personer i NHK arena skapade ett gigantiskt tryck i onsdags, när Timrå och Karlskrona möttes i match 6.

Det var KHK som ju fortfarande hade chansen att avgöra och slå in matchbollen i och med att man hade 3-2 i matcher, men det gick inte den här gången heller.

Efter en väldigt jämn och rolig match att titta på, iaf som neutral åskådare, så kunde Timrå dra det längsta strået när man vann med 4-3 och arenan fullkomligt kokade när det stod klart att timrå nu hade hämtat upp 1-3 till 3-3 i matcher och skakat fram en game 7 nere i Karlskrona.

Karlskrona fick dock en smakstart på matchen när Mattias Guter smällde in 0-1 i powerplay redan efter 50 sekunder.

Timrå svarade dock med samma mynt knappt 8 minuter senare, när Johan Persson kvitterade, också det i powerplay.

Drygt halvvägs in i matchen var det dock återigen Karlskrona som satt i förarsätet, efter ett nytt mål signerat Mattias Guter, men även den här gången kvitterade Timrå och den här gången tog det bara 3 minuter. Då satt Anton Wedins skott i nät bakom "Honken".

Marcus Paulsson såg dock till att Karlskrona för 3:e gången i matchen var i ledning 4 minuter in i 3:e perioden, men för 3:e gången i matchen kvitterade Timrå och den här gången var det Marcus Hardegård som gjorde det.

Därefter var det ett rejält ställningskrig, klockan tickade på och Didrik Strömberg kastade sig hänsynslöst och täckte skott när Karlskrona mer eller mindre var på väg mot ett rent friläge. Strömberg bröt dock och istället vände Timrå på steken och för 1:a gången i matchen var Timrå i ledningen när Jacob Olofsson satte pucken i nät bakom "Honken", som också i samband med målet tvingades utgå med en befarad skada. Ena armen/handen/axeln såg ut att inte riktigt vara som den skulle och istället fick då Johannes Jönsson den aningen svåra uppgiften att hoppa in mellan stolparna matchens 5 sista minuter.

Han gjorde det dock bra och Karlskrona tryckte på för en kvittering i slutskedet, men Timrå höll emot, offrade sig som aldrig förr, likt Leksand för 2 år sedan, höll emot och vann matchen med 4-3. Jublet i arenan visste inga gränser och där och då visste jag genast vad jag skulle göra under fredagskvällen, för en helt avgörande game 7 är bättre fredagsunderhållning än all annan komersiell TV och extra kul är det när man själv inte är inblandad.