Kvalserien till Allsvenskan, omgång 7

Tidigare idag spelades omgång 7 i kvalserien upp till Allsvenskan och det var en riktig måstematch för Troja uppe i Piteå, förloraren där skulle så gott som vara avsågade med 3 omgångar kvar. Samtidigt hade Västervik chansen att rycka till sig en liten ledning i tabellen, åtminstone skaka av sig ett av de närmast jagande lagen bakom i form av Huddinge. Huddinge var ju 4 poäng bakom Västervik inför dagens omgång och hade alltså varit 7 poäng bakom med 9 kvar att spela om ifall Västervik hade vunnit, men i och med att jag skriver så så inser ni att så inte blev fallet och den här serien är fortfarande vidöppen med 3 omgångar kvar att spela.

 

Detta efter dagens resultat:

 

Västervik - Huddinge 2-3 SD
Borlänge - Västerås 2-5
Piteå - Troja 0-4

 

Med kniven mot strupen gjorde alltså Troja det direkt nödvändiga för att haka på toppen så gott det går och för deras del var det ju kanon att Huddinge snodde poäng av Västervik, annars hade Västervik och Västerås ryckt ifrån i toppen ändå. Nu är det ändå "bara" 5 poäng upp till båda lagen. Man gjorde iaf vad man kunde här och efter mål i tur och ordning av Jens Holmström, Sebastian Benker, Alfred Andersson och Jonathan Johnsson så ger man det iaf en chans inför de 3 avslutande omgångarna. Piteå är dock så gott som avsågade i och med det här. Det är 8 poäng upp och dessutom en hel del mål att ta ikapp och det kommer man givetvis inte att klara.

 

Västervik såg ut att gå till pausvila med 2-0 på tavlan, men 10 sekunder från paus reducerade Huddinge och drygt 15 minuter in i 2:a perioden kom också kvitteringen. Sedan föll inga fler mål förrän Alexander Anderberg kunde sätta 3-2 för Huddinge 01:30 in i förlängningen. Snöpligt för Västervik och verkligen inte vad man hade räknat med. Nu är Huddinge bara 3 poäng bakom istället för 5, som det hade varit om Västervik hade tagit hand om bonuspoängen och det mina damer och herrar, det kan bli viktigt i slutenden, det återstår att se...

 

Dagens stora vinnare var nog dock annars Västerås, som knep en tung bortaseger i Borlänge, inför hela 1 500 personer i Borlänge ishall. Det satt dock långt in och man ska nog till stor del tacka Marcus Dahlbom för segern, för han stod för en fenomenal insats när han räddade 45/47 skott och stannade på en räddningsprocent på nästan 96%.

 

De här resultaten gör att vi nu har en tabell som ser ut såhär med 3 matcher kvar att spela:

 

1, Västervik 14p +6
2, Västerås 14p +2
3, Huddinge 11p 0
4, Troja 9p +5
5, Borlänge 9p -2
6, Piteå 6p -11

 

Nästa omgång, omgång 8, spelas på tisdag.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0