Troja är riktigt illa ute i kvalserien upp till Allsvenskan efter följande resultat i omgång 6, som spelades i onsdags:

Huddinge - Borlänge 1-3
Troja - Västervik 5-6
Västerås - Piteå 5-4 str

Troja gör alltså 5 mål och då borde man vinna matchen, men det gjorde man inte här. Detta trots att man vände 0-1 till 2-1 på 15 sekunder i 1:a perioden och att man vände tillbaka en gång till i 2:a perioden, efter att Västervik tagit ledningen på straff drygt 5 minuter in i perioden. Sedan vände Troja till 4-3 på 41 sekunder, men Västervik vände tillbaka igen och när man gjorde 6-4 i 3:e perioden, då orkade Troja inte tillbaka en gång till, trots att man på nytt reducerade, utan det blev 3 blytunga poäng för Västervik i kampen om att hålla sig kvar i Allsvenskan.

3 blytunga poäng blev det också för Borlänge, som bortaslog Huddinge med 3-1 och faktiskt i och med det fortfarande är med i racet om de där 2 främsta playtserna i den här serien. Faktum är att inget lag är avsågat efter 6 omgångar och med bara 4 matcher kvar att spela, så varje poäng och varje match är verkligen livsviktig här.

Därför kan också Västerås bonuspoäng som man fick med sig på straffar hemma mot Piteå visa sig bli viktig i slutenden, men 2 poäng hemma mot Piteå tror jag ändå man ser som en liten plump i protokollet, i synnerhet som Piteås kvittering kom med 19:57 på klockan och därför känns det nog snarare som en förlorad poäng än 2 vunna. Piteå är nog däremot garanterat nöjda med den insatsen, trots att man hade 0-3 efter drygt halva matchen och sedan tappade det till 3.4. Därför kändes det nog väldigt bra när Magnus Isaksson lyckades kvittera med 3 sekunder kvar att spela, men klart man hade hoppats på 3 poäng när man gjorde det så bra i drygt halva matchen...

De här resultaten gör iaf att tabellen ser ut såhär med 4 omgångar kvar att spela: