Kvalserien till Allsvenskan, omgång 10

Sista omgången av kvalserien till Allsvenskan spelades i söndags. Det stod ju redan klart att Västervik och Västerås var klara för Allsvenskan inför nästa säsong. Det som kunde få betydelse här var vilket lag som skulle sluta 3:a i serien. 3:an i kvalserien får ju nämligen platsen i Allsvenskan om något lag i HA inte fixar sin elitlicens. Vi minns alla Panterns vara eller icke vara förra sommaren, då Kristianstad för några dagar faktiskt hade Allsvensk status, innan Pantern ändå lyckades fixa till saker och ting, men tidigare har ju både Björklöven, Borås och Sundsvall flyttats ner p.g.a. licensen, + att AIK och Halnstad gick i konkurs och fick börja om ännu längre ner i systemet back in the days. Så den där tredjeplatsen kan bli viktig och inför omgång 10 var det Huddinge som hade den platsen med sina 13 poäng, tätt följda av Trojja på 12 och Borlänge på 11.

 

Såhär gick det i sista omgången, omgång 10:

 

Troja - Huddinge 6-0
Piteå - Borlänge 3-2
Västervik - Västerås 4-1

 

Ja, ni ser ju själva. Blickarna var riktade mot Ljungby den här eftermiddagen och där var det inget snack om saken. Troja körde över Huddinge och vann till slut med 6-0. Robin Johansson, som kanske inte har varit så stabil i det här kvalet, avslutade ändå fint med att rädda 35 skott och hålla nollan. Detta samtidigt som i tur och ordning Sebastian Benker, Alfred Andersson, Carl Ernstig, Tobias Törnkvist, Jonathan Johnsson och Jens Holmström gjorde mål på 6 av Trojas totalt 46 skott. Det var alltså inget snack om saken och Troja slutar därmed 3:a i kvalserien och får som plåster på såren hoppas på att något lag i Allsvenskan inte fixar sin licens...

 

Av akademisk betydelse slog Västervik den kommande seriekonkurenten till nästa säsong, Västerås, med 4-1. Tyvärr var det bara drygt 1 200 personer på plats i Plivit-trad hallen, vilket jag kan tycka är dåligt med tanke på att laget försvarar sin plats i Allsvenskan och att det därmed kommer spelas Allsvensk hockey i Västervik för 3:e året i rad. Matchen avgjordes hursomhelst under några olyckliga minuter i 1:a perioden, där Västervik gick från 0-0 till 3-0 på 06:21. Hemmalaget gjorde sedan också 4-0 innan Västerås kunde reducera i upptakten av 3:e perioden. Närmre än så kom man dock inte.

 

Piteå fick också avsluta säsongen snyggt när man hemmaslog Borlänge med 3-2, efter att Jonatan Harju satt avgörandet med 05:06 kvar att spela. Det var förövrigt hans 6:e mål på 10 martcher här i kvalserien och jag tror nog att han kan spela Allsvensk hockey nästa säsong om han själv vill det.

 

Den slutgiltiga tabellen för kvalserien till Allsvenskan 2018 skrivs i och med detta såhär:

 

1, Västervik 22p +13
2, Västerås 18p +4
3, Troja 15p +11
4, Huddinge 13p -11
5, Borlänge 11p -5
6, Piteå 11p -12

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0