försäsongen är över

Leksands försäsong är färdigspelad och såhär har det gått i de 5 matcher man har spelat.

Fredag 11 augusti: Färjestad - Leksand 1-4
Lördag 12 augusti: Frölunda - Leksand 3-2
Fredag 25 augusti: Bofors - Leksand 0-1 str
Fredag 1 september: Leksand - Södertälje 2-1
Freda 8 september: Timrå - Leksand 4-1

2 segrar under ordinarie tid, 1 vinst efter straffar och 2 förluster blev det alltså.

Man inledde alltså riktigt bra i Strömstad, där Färjestad, Frölunda och Leksand mötte varandra i något slags kupp. Alla slog varandra, men Leksand vann ändå kuppen, i kraft av bäst målskillnad av de 3. Onekligen en bra start på säsongen!

Sedan slog man karlskoga i en riktigt tät och jämn match med 2 grymma målvakter och så fortsatte man att vinna när Södertälje slogs tillbaka med 2-1, innan det blev en rejäl plump i protokollet när Timrå vann genrepet klart med 4-1. Timrå gjorde 3-0 i 1:a perioden och det stod 4-0 tills Oskar Lang reducerade med minuten kvar att spela. Ingen bra insats.

Totalt sett har det varit en helt okej försäsong. Försäsong är alltid försäson, jag vet, men om det hade varit seriespel så hade Leksand tagit 8/15 poäng och haft en målskillnad på 10-9 (+1).

Inte överdrivet övertygande, men att snitta knappt 2 mål bakåt/match är bra och klart godkänt. tex Williamsson har varit riktigt stabil och bra, bortsätt från sista matchen mot Timrå, som inte var så bra. Jonas Antzen har också fått stå en match och gjorde absolut inte bort sig. Ofensivt finns det dock mer att önska. 10 mål på 5 matcher är klart i underkant och lagets förmodade poänggörare har inte direkt glänst. ritola har opererat bort blindtarmen och inte spelat särskilt mycket. Åslin har också varit borta en del och Porsberger har inte heller blixtrat till. Oskar Lang har helt klart varit den som har levererat mest framåt, men det här var som sagt försäsong, om exakt en vecka är det dags på riktigt.

Då är det premiär i Tegera, när Södertälje kommer på besök. Sällan har jag sett fram emot en säsong i Allsvenskan såhär mycket, men det gör jag nu och jag tror att det kan bli en riktigt rolig vinter som vi nu har framför oss!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0