Kanske vänder det nu?

Jag skrev om det förra helgen, efter Tingsryd borta och det fanns väl inte heller någon alternativ väg att gå. Markus Åkerblom fick foten från Leksand unde lördagen och därmed ställde man J20-tränarna Jens Nielsen och Elias Granath, i båset mot AIK i söndags. De båda herrarna hann så klart inte sätta någon prägel på laget på ett dygn, men trots det såg det betydligt bättre ut än tidigare. Leksand jorde i stort sätt allt rätt utom mål i 1:a perioden och till slut blev det istället förlust med 0-3. 2:a raka hemmamatchen utan mål och man fortsätter alltså att ha förtvivlat svårt att få in pucken.

I onsdags åkte man dock till timrå, serieledande Timrå. En mycket svår bortamatch, så klart, och timrå rivstartade också och hade 2-0 redan efter 7 minuter. då kändes det nästan kört igen, särskilt med tanke på hur det har sett ut tidigare och med vilken form lagen kom dit med, men så blev det inte den här gången. Anton Karlsson reducerade ganska direkt efter 2-0-målet och det var nog mer eller mindre nödvändigt. Sedan kvitterade man precis i inledningen av 2:a perioden och även om Timrå återtog ledningen igen så kom Leksand tillbaka igen när Mattias Ritola äntligen hittade nätet. Sedan kunde Leksand också vinna i sudden, när Tobbe Forsberg avgjorde för Leksand fram till 4-3.

Första gången den här säsongen som laget gör 4 mål i en match, bara det är värt att notera.

Visst, det blev inte 3 poäng, men solklart lagets bästa match den här säsongen, så kanske vänder det nu?

I övrigt så har Södertälje fortsatt att plocka poäng efter tränarbytet, senast 2-0 i bottenmötet hemma mot Västervik. Man är fortfarande sist i tabellen med 8 poäng, men man har klart häng på Västervik som står på 9.

Däremot så har Modo det tungt just nu. 4 raka förluster tror jag att det är nu, senast 2-4-förlust i Uppsala och innan det 2-3-förlust i Norrköping. Det gör att Modo nu har dalat till 8:e plats i tabellen, samtidigt som Almtuna fortsätter att husera i toppen med sina 20 poäng, bara 1 poäng bakom Timrå i toppen.

Sist men inte minst så vann Troja Smålandsderbyt mot Tingsryd tidigare i veckan med klara 0-3, inför drygt 2100 persomer i Nelson garden arena. Det gör att Troja alltjämt är över det nedre sträcket och alltjämt också före Leksand. Man är på 10:e plats med sina 12 poäng, 1 poäng före både Leksand och Tingsryd.