Det går knackigt för Leksand...

Det går lite knackit för Leksand såhär i inledningen av serien. Man har nu spelat 5 matcher och egentligen inte övertygat i någon av dem. först 3-1 mot Södertälje, som fortfarande är sist i tabellen och är det enda lag utan poäng. Sedan tappade man 3-1 till 6-3 i sista perioden mot Björklöven, som nu faktiskt toppar tabellen på 12 poäng, efter att man slog Modo i ett kokande och fullsatt T3 center igår, samtidigt som AIK åkte på sin 1:a förlust för säsongen när Timrå vann med 4-2. Därmed står de båda lagen på samma poäng, men Löven är före i kraft av bättre målskillnad.

Sedan vann Leksand utan att övertyga alls mot Troja med 2-1, förlorade i Övvik förra helgen med 4-3 efter sudden och i tisdags kom nästa suddenförlust när Hästen lite av skrällvann med 2-1 efter sudden.

Därmed står Leksand på 8 poäng efter 5 matcher och det är inte jätteimponerande. Det skulle innebära en slutpoäng efter 52 omgångar på 83 poäng. det hade alltså inte räckt till den allsvenska finalen.

visst, nu har det bara gått 5 matcher, det är långt kvar, men säg att AIK slår Oskarshamn, Timrå slår SSK borta, Modo slår Troja och Löven slår Vita hästen, samtidigt som Leksand förlorar mot Pantern nu i nästa omgång imorgon och på lördag, då är det redan 7 poäng upp till topp 2 för Leksands del.

Förhoppningsvis går det inte så illa, troligtvis kommer något av topplagens motståndare att skrälla, så än så länge är det ingen fara på taket, men tittar man på hur Leksand har spelat såhär långt så finns det ändå fog för viss oro känner jag.

Defensivt håller man ganska bra. Nu har Tex varit borta 2 matcher p.g.a. sjukdom sägs det, men Jonas Arntzen har på inget sätt gjort bort sig. Tvärtom. Han har släppt 6 puckar på 2 matcher. Det ger 3 mål i snitt bakåt/match. Inte superbra kanske, men det går ändå att vinna matcher på det.

Totalt har man släppt 14 mål på 5 matcher, vilket alltså är 2,8 mål bakåt/match. Inte heller det superlågt, men ändå helt okej och fullt tillräckligt för att ändå kunna vinna hockeymatcher.

Nej, problemet tycker jag har varit offensiven. 12 mål har man mäktat med på 5 matcher. Det ger 2,4 mål i snitt/match. Samtidigt ska vi komma ihåg att 3 av dessa kom i förlusten mot björklöven. I de matcher man har vunnit har man bara gjort 3 resp. 2 mål och båda matcherna är på hemmaplan, mot 2 av seriens på förhand tippade bottenlag.

Det känns helt enkrlt inte riktigt som det kuggar i ordentligt. Kunnandet, skillsen och tyngden finns ju egentligen där, men just nu får man inte alls ut det.

Kris?
Nej, det tycker jag inte. Inte än så länge, inte efter 5 matcher, men klart att starten kunde ha varit bättre...

Gårdagens resultat i omgång 5:
Leksand - Vita hästen 1-2 SD
Bofors - Pantern 3-4 str
Almtuna - Västervik 4-1
Björklöven - Modo 3-2
Timrå - AIK 4-2
Oskarshamn - Tingsryd 3-1
Troja - Södertälje 4-2

Oskarshamn sköt 24! skott i 1:a perioden mot Tingsryd. 24-3 slutade skotten där, men ändå bara 2-0 i mål. Sedan kröp TAIF närmre och va inte långt ifrån poäng, trots överkörningen i 1:a perioden, men det räckte inte hela vägen och IKO är därmed bara 1 poäng bakom AIK och Björklöven.

Västervik tog ledningen efter 22 sekunder, men sedan var det roliga slut och Almtuna vann till slut ganska komfortabelt. Det gör att Västervik nu inte har tagit 3 poäng sedan premiären hemma mot Troja, som nu ändå passerade just Västervik i tabellen, i och med bottenmötessegern över Södertälje, där man hade 4-0 efter den 1:a perioden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0