Det är för dåligt...

I onsdags förlorade Leksand igen, 0-1 hemma mot Almtuna. Målet kom efter 17 sekunder i 1:a perioden och Leksand vann sedan skotten med totalt 40-16. Ändå gör man int ett enda mål framåt.

Det är för dåligt. Alldeles för dåligt.

Det känns mer och mer som att något måste göras. Kvaliteten och skillsen finns ju solklart i det här laget. På pappret är det seriens i särklass bästa lag, men just nu får man inte ut någonting av allt det som laget besitter, absolut ingenting.

Tex ska snart vara tillbaka i kassen, får se om han står i kvällens match mot Tingsryd, men Arntzen har definitivt inte gjort bort sig. Snarare tvärtom, men det är som jag skrev i förra inlägget. Det är inte bakåt det brister. Släpper man in ett mål, då ska man helt klart kunna vinna en hockeymatch, i synnerhet om man heter Leksand och möter Almtuna på hemmais.

Nej, det är framåt det inte fungerar. Det fungerar inte alls. Ingen gör mål och jag vet inte varför.

En förklaring kan vara att man redan från början la för mycket press på sina egna axlar. Man sa själv att man skulle tillbaka och allt annat än topp 2 och en Allsvensk final i grundserien var ett misslyckande. Sedan inleddes serien och det gick knackigt redan från start. Sedan har det där bara bygts på och nu blir det snarare krampaktigt, för att spelarna vet vad de borde göra, men det görs inte, anspänningsnivån blir helt enkelt för hög och då sitter inte passningarna där de ska och avsluten mitt i magen på målvakten istället för i krysset.

Det är en förklaring till varför det ser ut som det gör. Att det är psykiskt betingat, det är jag i vilket fall så gott som helt säker på. Det är klart som fan att det här sitter i huvudet på killarna. Man har dessutom tagit in en mental coach till den här säsongen, men än så länge märks inget av det arbetet.

Ikväll plockar man in Johannes Johannisen från Frölunda, eftersom att både Daniel Bertov och Calle Själin är skadade. Vi får väl se vad det blir för utslag av det...

Annars så kan vi notera att Södertälje förlorade för 6:e matchen i rad i lördags när Timrå vann med 5-2 på bortais. Då agerade SSK och i måndags fick Mats waltin sparken och Niklas Falk tog över som huvudtränare. Det blev effekt direkt, för i onsdags tog Södertälje en riktigt fin bortaskalp när man slog Modo med 2-1. SSK är dock fortsatt sist i tabellen, 3 poäng bakom Troja och 4 poäng från Västervik på säker mark över sträcket. I toppen seglar timrå på, efter ännu en trepoängare i måndags, 2-1 borta mot Oskarshamn. Timrå har därmed 17 poäng och sedan följer Modo och just Oskarshamn på 14 poäng. Leksand står på 9 pinnar och parkerar också på en 9:e plats i tabellen.

I övrigt kan vi notera att Roger Melin idag fick foten från brynäs, efter 2-8 hemma mot Skellefteå igår. Det har inte alls kuggat i för finallaget från i våras såhär långt, man ligger på plats 13 i tabellen och efter 8 omgångar var tålamodet alltså slut med Melin. Återstår att se vem som hamnar i båset där istället. Det talas om Niklas Wikegård, men vi får väl se...

Rögle har annars lykats stoppa blödningen bakåt litegrann. Man är fortfarande sist i SHL, men RBK har agerat och plockat in Justin Pogge i kassen. Ett bra agerande skulle jag säga, för när kolpanen blev skadad kändes det bara som att det fanns Emil Kruse och ingen bakup till honom. Han är ung och var inte ens förstakeeper i bofors förra året och när han fick en sådan start som han fick på säsongen med 5 insläppta mot Malmö, 5 insläpta mot Mora, 7 insläppta mot Skellefteå och 7 insläppta i det andra Skånederbyt mot malmö, då blir det tufft rent mentalt, i synnerhet när där inte finns någon som kan byta av honom. Därför tycker jag att Rögle gjorde helt rätt här. Pogge kan dessutom SHL och gjorde det riktigt bra när han var i Färjestad. Här fick han visserligen en mardrömsstart och släppte in 6 mål i sin 1:a match, men sedan har han växt och nu har Rögle ändå tagit poäng 2 matcher i rad och framförallt så har man släppt in betydligt färre mål än innan. Så kanske är Rögle på gång?

Vi avslutar med ett tips på kvällens alla 7 Allsvenska matcher:

Tingsryd - Leksand 1
AIK - Bofors 1
Timrå - Västervik 1
Södertälje - Oskarshamn 1
Vita hästen - Modo 2
Pantern -Troja X
Almtuna - Björklöven 1

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0