Poäng i tio raka matcher!

Senast jag skrev om Leksand så förlorade man ju i sudden mot Troja och segerraden stannade därmed vid 6 raka matcher. Poäng blev det dock i den matchen och det har det blivit i de 3 efterföljande matcherna också. Först var det på nytt över 7000 åskådare i Tegera arena, när Modo kom på besök. Modo vann ju med 4-3 efter sudden när lagen möttes i Övik tidigare under säsongen och här fick Modo också en kanonstart av matchen. Man gick tidigt fram till 0-2 och hade det varit i början av säsongen, då hade Leksand aldrig kommit tillbaka, ungefär som mot Almtuna, när Almtuna gjorde 0-1 efter typ 57 sekunder i 1:a perioden och sedan blev det "som en blöt filt över allting". Här var det dock andra tongångar och hade Modo ägt skotten i 1:a perioden så var det Leksands tur i 2:a. Man dessutom både reducerade och kvitterade och sedan gjorde Leksand också 3-2 i inledningen av 3:e perioden och så kom också 4-2. Det var en ledning man aldrig släppte och man inkasserade 3 nya poäng på kontot. Ytterligare 3 pinnar blev det i Norrköping förra onsdagen, där det till slut blev riktig lekstuga när Leksand vann med hela 7-2. Man gjorde 0-1 efter knappt halva 1:a perioden, men bara sekunder senare kvitterade Hästen. Leksand gjorde dock 2-1 bara minuten senare och i 2:a perioden gjorde man också 3-1 och 4-1, det senare bara någon sekund innan hesa Fredrik ljöd efter den 2:a perioden. Ett enormt psykologiskt mål och det hämtade sig aldrig Hästen ifrån, även om man reducerade i 3:e perioden. Det var ändå Leksand som fick sista ordet när man gjorde 3 mål till och därmed fastställde slutresultatet 2-7. Dessutom tog man över helt och vann läktarkampen solklart. Jag var på plats under den martchen och filmade lite som jag tänkte visa er någon dag, men inte idag... ...För idag ska vi presentera senaste matchen för Leksands del, hemma mot Pantern i fredags och även där blev det 3 nya poäng in på kontot, även om det satt långt in. Johan Porsberger hittade nätet bakom Robin Jensen med 4 minuter kvar av 3:e perioden, ett mål som innebar 2-1 för Leksand. Man höll sedan undan och de drygt 6300 åskådarna på plats firade ordentligt, för det var 10:e raka matchen med poäng för Leksands del och Leffr C vet fortfarande inte hur det känns att gå poänglös från en match i Leksand. Är det inte märkligt hur totalt det kan svänga? på de 9 inledande matcherna tog man 9 poäng. På de 10 senaste matcherna har man tagit 25 poäng och parkerar just nu alltså på 34 poäng efter 19 spelade omgångar. Det är bara 3 poäng bakom serieledande Timrå, som för bara några omgångar sedan hade 7 poäng ner till 2:a -platsen, men 2 raka förluster mot AIK, 3-1, och Södertälje, 2-3, gör att det nu bara är 1 poäng ner till Oskarshamn och 3 poäng ner till Leksand, som alltså är uppe på 3:e plats i tabellen. Det är dock fortfarande väldigt jämnt, för det är bara 6 poäng ner till Modo, som har ramlat ner under sträcket igen, efter att man förlorade Norrlandsderbyt mot Björklöven med 2-3 i fredags, men som sedan vann mot Trohja igår, efter att ett lite dråpligt självmål avgjort, där pucken studsade på en Trojaskridsko, ställde den egna målvakten och gick in i egen kasse. Surt för Troja, som även förlorade matchen innan det, mot Södertälje. SSK, som också verkligen är på gång. Man ligger 7:a med 29 poäng och har alltså bara 5 poäng upp till Leksand och 8 poäng upp till serieledning. Samtidigt har man bara 10 poäng ner till Bofors, som fortfarande är sist i tabellen, så nog är det jämnt alltid! Nästa match för Leksands del är borta mot Almtuna imorgon, samtidigt som Timrå och Oskarshamn möts. något av de 2 lag Leksand har framför sig kommer alltså att tappa poäng imorgon...