Saker och ting ställdes på sin spets i omgång 6 av SM-kvartsfinalerna, där det gick såhär:

Omgång 6

Malmö - Växjö 2-1
Skellefteå - Frölunda 1-2 SD
Brynäs - Linköping 6-0

Malmö gjorde det. Man slår alltså ut 1:an i grundsserien, Växjö lakers, med 4-2 i matcher. Det har bara hänt 2 gånger tidigare, att just lag 8 i grundserien har slagit ut 1:an, och det var AIK som jorde det båda gångerna, 2011 och 2012, om jag minns rätt. HV71 och Luleå var det man slog ut då och nu var det alltså Malmö som gjorde det. Det var Noah Welch som gjorde 1-0 för Malmö och sedan pressade hemmalaget på för 2-0, men då kontrade Växjö och Olli Palola kvitterade istället för växjö. där och då såg det ut som, eller det var så, att Växjö hade momentum i matchen och gick för ett 2-1-mål. Oscar Alsenfelt stod dock i vägen och istället kunde Rhett Rakhshani göra 2-1 för Malmö 08:49 in i 3:e perioden och trots att Växjö tryckte på för en kvittering mot slutet så kom man aldrig till de där superfarliga lägena och Malmö kunde reda ut stormen och Malmö Redhawks är därmed i semifinal för 1:a gången sedan 2001 om jag inte tar helt fel. Wow, häftigt!

I Skellefteå fick vi se en riktig rysare, där Frölunda tog ledningen genom Viktor Olofsson efter drygt 5 minuters spel. Pär Lindholm kvitterade dock för Skellefteå och sedan föll inga fler mål under ordinarie matchtid, varken i 2:a eller 3:e perioden, så matchen gick till förlängning. där var det Frölunda som hade ett klart övertag och vann skotten med 11-2, innan ett högst snöpligt mål avgjorde matchen. En skellefteåspelare hade tappat sin klubba i egen zon. Då tog Nicklas Lasus skott på den klubban, ändrade riktning och ställde helt Gustaf Lindvall, som fick chansen i Skellefteåkassen. Snacka om snöpligt för Skellefteå, som definitivt inte hade saknat chanser att avgöra innan dess. Nu blev det frölunda som fick in den avgörande pucken och det gör att Göteborgarna nu har hämtat upp 1-3 till 3-3 i matcher och nu har en game 7 hemma i Scandinavium, där allt ska avgöras. Wow, det lär bli häftigt!

Brynäs spelade ut LHC helt och hållet till slut. Det var i 2:a perioden som målen började trilla in, för det var 0-0 efter den 1:a perioden, men 2:a perioden vann Brynäs med 4-0, efter mål av Daniel Paille, som därmed visade vägen med sitt 1-0-mål, Kevin Clark satte 2-0 drygt halvvägs in i matchen och sedan satte Ponthus Westerholm och Oskar Lindblom 3-0 och 4-0 innan perioden var över. Då bytte LHC målvakt inför 3:e perioden, men det hjälpte inte. Johan Alcén gjorde 5-0 och Pathrik Westerholm fastställde slutresultatet, 6-0 och David Rautio höll nollan igen.