SM-kvartsfinalerna, omgång 7

Då skulle det avgöras. 1/4 matchserier i SM-kvartsfinalerna gick till en game 7 och den avgjordes ikväll. skulle det bli 3:an från grundserien, Frölunda, eller 6:an i grundserien, Skellefteå, som skulle ta sig vidare till semifinal och där få möta Brynäs? Svaret har ni nedan.

omgång 7

Frölunda - Skellefteå 3-2 SD

Frölunda fick en kanonstart av matchen när Simon Hjalmarsson gjorde 1-0 redan efter 02:30. Sedan ångade man på för 2-0, men Jonni Ortio spikade igen och istället kunde Skellefteå och Jocke Lindström prickskjuta in 1-1 för Skellefteå, stenhårt, rakt upp i nättaket bakom Johan Gustafsson. Han skulle också få släppa en puck till förbi sig innan den 2:a perioden var över. Andreas Wingerli tryckte in 2-1 för Skellefteå och nästan alla dryga 12 000 åskådarna i Scandinavium tystnade. Frölunda fick dock precis den start av 3:e perioden som man ville ha, för Jonathan Sigalet kvitterade efter 4 minuter och efter målet tog Frölunda över matchen och det var bara Jonni Ortio som höll Skellefteå kvar i matchen. Inte nog med det. SAIK drabbades av 2 täta utvisningar, vilket gav ännu mer tyngd åt Frölundas tryck. Skellefteå klarade dock av dem båda, men oj, oj, oj, vilket gigantiskt tryck frölunda skapade mot Ortio. Skellefteå slog bara ifrån sig, ut med pucken i neutral zon, men Frölunda tog omedelbart in den i offensiv zon igen. Man fick dock ingen utdelning och matchen gick till förlängning. Där var det betydligt mer avvaktande än under ordinarie matchtid och med tiden var det istället Skellefteå som tog över mer och mer och gick för ett avgörande. Man hade 2 jättelägen, ett där Skellefteåspelare missade pucken när han skulle slå in den i nästan öppen kasse. Strax därefter kom Pär Lindholm helt ren, men Johan Gustafsson var kylig där. Därför var det inte helt logiskt när Viktor Olofsson avgjorde när han rundade kassen, lade in den i mål bakom Jonni Ortio och hela Scandinavium exploderade i ett enormt jubel. Frölunda därmed alltså vidare till semifinal och Skellefteå missar semifinal för 1:a gången sedan 2008. Detta Skellefteå, som även, och inte minst, har varit i SM-final 6 år i rad, från 2011-2016. Inget facit man skrattar bort direkt, men nu tog det stopp redan i kvarten och Frölunda vänder därmed 1-3 i matcher till 4-3, något att inspireras av för Leksands del!

Då är kvartsfinalerna färdigspelade och såhär skrivs slutresultaten:

Växjö - Malmö 2-4 i matcher (Malmö klart för semifinal)
HV71 - Färjestad 4-0 i matcher (HV71 klart för semifinal)
Frölunda - Skellefteå 4-3 i matcher (Frölunda klart för semifinal)
Linköping - Brynäs 2-4 i matcher (Brynäs klart för semifinal)

Tittar vi först på vad jag tippade så trodde jag att Växjö mot Malmö skulle sluta 4-2 i matcher, men till Växjö, inte Malmö. Jag trodde att HV skulle vinna med 4-1 i matcher, men man övertygade ännu mer och vann med 4-0 i matcher. LHC trodde jag skulle klara av Brynäs och vinna med 4-2 i matcher. 4-2 blev det också, men till Brynäs, och slutligen gick då den heta drabbningen mellan Frölunda och Skellefteå, repris på förra årets final, till 7 matcher. Det var vad jag trodde och där trodde jag också att Frölunda skulle vinna, men Skellefteå är alltid Skellefteå, så man ska aldrig räkna bort SAIK tyckte jag. Det var nära att man höll ut, men Frölunda vände på steken och vann och det gör att vi nu står inför följande semifinaler när SM-slutspelet rullar vidare:

HV71 - Malmö
Frölunda - Brynäs

Det är alltså lag 2, 3, 5 och 8 i grundserien som är kvar och på förhand känns det här väldigt svårtippat. Givetvis känns HV som favoriter mot Malmö, men Malmö imponerade verkligen mot Växjö och det lär garanterat inte bli någon lätt uppgift för HV. HV, som förvisso också imponerade storeligen i sin kvart mot Färjestad, så ska Malmö fixa det här, då måste man nog upp en eller ett par nivåer till och Alsenfelt måste definitivt fortsätta spela lika bra som han har gjort i kvarten. När det gäller frölunda mot Brynäs så tycker jag att Brynäs imponerade mot LHC, eller om det var LHC som inte alls kom upp i nivå, men man gjorde det väldigt bra. Frölunda lär å andra sidan få grym energi av den här game 7-vinsten mot Skellefteå, så kan man rida vidare på den vågen och ta 1:a matchen hemma i Scandinavium, då blir det kanske tufft för Brynäs, men ingenting är omöjliggt och jag tror den här semin kan bli ännu jämnare än den mellan HV och Malmö.

Jag tippar dock enligt följande:

HV71 - Malmö 4-2 i matcher
Frölunda - Brynäs 4-3 i matcher

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0