SM-slutspelet rullar vidare och här, i omgång 5 av kvartsfinalerna, kunde Malmö, Skellefteå och Brynäs avgöra och bli klara för semi, men såhär gick det:

Omgång 5

Växjö - Malmö 2-0
Frölunda - Skellefteå 4-1
Linköping - Brynäs 3-2 SD

Inget av lagen avgjorde alltså. Seger för Växjö, Frölunda och LHC. Växjös båda mål kom i 2:a perioden och sedan höll jocke Eriksson emot hela vägen och Växjö reducerade därmed till 2-3 i matcher. Det gjorde även Frölunda, efter ett riktigt konststycke av Rasmus Dalin. Han snurrade upp 2 Skellefteåbackar på läktaren, kom fri med Joni Ortio och satte iskallt 1-0 för Frölunda. Wow, det var magiskt att se och han fick enorma applåder och ovationer för det konststycket. Frölunda släppte sedan aldrig greppet, även om Skellefteå skruvade upp tempot i början av 3:e perioden och var på väg att ta över tillställningen. då passade christoffer Ehn på att istället göra 3-0 för hemmalaget, efter att Carl Grundström gjort 2-0 i 2:a perioden. Skellefteå fick in en reducering med 8 minuter kvar att spela, men Frölunda var bättre den här dagen och man höll undan och tog den här matchserien, som har varit väldigt het och känslosam, till en match 6 uppe i Skellefteå...

Slutligen var det LHC som grep det sista halmstrået och reducerade till 2-3 i matcher, även om det såg väldigt mörkt ut när Daniel Paille gjorde både 0-1 och 0-2 för brynäs i 2:a perioden. LHC kom dock tillbaka, reducerade 18:36 in i 2:a perioden och kvitterade 8 minuter från slutet. Det var ett mål som tog matchen till förlängning och där avgjorde ett skott som knappt ens var ett skott. En väldigt lustig situation, där Henrik Törnqvist i princip missade pucken när han skulle skjuta, men på något sätt ställde det Rautio i Brynäskassen och pucken gick i nät och det var seger för LHC.