Positiva intentioner i avslutningen mot Brynäs

Sista omgången av SHL säsongen 2016/17 och det var Brynäs som gästade Leksand och Tegera arena. Förvisso ett Gävle/daladerby, men i en match som saknade betydelse för tabellen.

Det var dock Leksand som öppnade bäst, man hade offensiva intentioner, men lyckades, som så många gånger förr, inte utnytja dem. Istället var det Brynäs som gjorde 0-1 efter 12:41, detta på Brynäs typ 3:e skott i matchen.

0-2 kom också knappt 2 minuter från paus, ett skott som Atte Engren nog borde ha tagit...

Leksand ryckte upp sig ytterligare i 2:a perioden, skapade flertalet chanser, men spelade mestadels för svårt och plotrigt. En reducering fick man dock till, när Mattias Ritola assisterade fram till Johan Porsberger som satte 1-2 bakom Felix Sandström i Brynäskassen.

Även upptakten av 3:e perioden var betydligt bättre än de senaste matcherna för Leksands del. Man fortsatte att skapa och man åkte skridskor, trampade på ordentligt, så visst fanns det positiva intentioner att ta med från den här matchen jämfört med de tidigare matcherna. Några fler mål fick man dock inte in och matchen slutade 2-1 för brynäs.

Som sagt, jämfört med de senaste matcherna, i synnerhet senast mot Djurgården, så var det här mycket bättre, men det är svajigt och ojämnt. Topprna är relativt okej, men lägstanivån är inte bra och jag tror det blir jämnt i kvalet. Leksand ska ha en högre topp än vad de Allsvenska lagen har, men tittar man på framförallt Mora så tycker jag att Mora har mer stabila målvakter just nu, man gör mycket mål och hela laget känns mer gedigna. så nog lär det bli en pärs alltid...

Resultaten i omgång 52:
Leksand - Brynäs 1-2
Luleå - Rögle 4-1
Skellefteå - Djurgården 1-2 SD
Karlskrona - Örebro 4-0
HV71 - Färjestad 3-2
Växjö - Malmö 4-5
Linköping - Frölunda 2-4

Det levde ju i högsta grad kring både kvartsfinalsträcket och playinsträcket inför kvälens sista omgång av SHL 2016/17. Skellefteå var 2 poäng före Färjestad på 6:e plats, FBK på 7:e, men Färjestad tog ledningen mot hV i 1:a perioden, samtidigt som Skellefteå hamnade i underläge mot Djurgården och då var Färjestad över det där sträcket. Djurgården var i sin tur näst intill klara för playin. Det var också Luleå, som tidigt tog ledningen mot Rögle, ökade på till 2-0 i 1:a perioden och stängde nästan matchen med 3-0 i upptakten av 2:a perioden. I det läget såg läget väldigt knepigt ut för Karlskrona, som dock gjorde vad man kunde när man först tog ledningen och sedan ökade på till både 2-0 och 3-0 i 2:a perioden. Sedan gjorde man också 4-0 i 3:e, vilket också blev slutresultatet där. Tyvärr för Karlskronas del så räckte det inte, men det var nära att det faktiskt gjorde det, för Djurgården hade 0-1 tills det att det bara återstod 2 minuter av matchen. Då kvitterade Skellefteå och om man också hade fått in 2-1 där, då hade KHK varit över sträcket igen. Nu gjorde man inte det. Matchen gick till förlängning och där var det Djurgården som avjorde. Det räckte dock inte för att hamna före Luleå i tabellen och det gör alltså att 10:an Djurgården får möta 7:an Färjestad i playin och 8:an Malmö får möta 9:an Luleå. För nej, Färjestad kunde inte bibehålla den där ledningen. HV vände och vann den matchen med 3-2, vilket också gör att HV slutar 2:a i tabellen, bakom Växjö och i och med Frölundas seger borta mot LHC så blir Frölunda 3:a och LHC 4:a i tabellen.

En riktig rysare blev det alltså och det kommer ett tabellinlägg imorgon, innan vi kastar oss in i slutspel och kval...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0