Playof 1 i Hockeyettan är också färdigspelade. Det krävdes bara 2 matcher på alla 6 håll och såhär gick det:

Asplöven - Hudiksvall 3-1
Skövde - Vimmerby 2-3
Borlänge - Kallinge 1-2 SD
Kalix - Nybro 1-2 SD

Väsby drog ifrån och hade 0-3 efter 2 spelade perioder, men Tranås gjorde ett ärligt försök att komma ikapp i 3:e periodern, där man, efter att först släppt in 0-4 i boxplay, reducerade både till 1-4 och 2-4 innan Väsby stängde matchen med 2-5 knappt 6 minuter från slutet.

Örnsköldsvik hängde i bra i 2 perioder och matchen avgjordes inte förrän i 3:e perioden. Då stod det 1-1, men 47 sekunder in i 3:e gjorde Piteå 2-1 och sedan 3-1 med 49 sekunder kvar att spela.

Asplöven var det enda lägre rankade laget som vann. Detta efter att man gått upp till 2-0 i 2:a perioden, innan Hudiksvall reducerade, men där Asplöven höll ut och avjorde matchen med 3-1 9 minuter från slutet.

I Skövde var det hela 2159 åskådare på plats och man fick se en spännande tillställning där Skövde hade 1-0 efter den 1:a perioden, där Vimmerby vände till 1-2 i 2:a, ökade på till 1-3 i 3:e och där Skövde reducerade till 2-3 med 9 minuter kvar att spela. Viktor Kokman, som ju stod i Borlänge förra säsongen och ryktades till Leksand, höll dock emot när Skövdes anstormning kom och Vimmerby vann matchen med 3-2.

Ännu mer spännande blev det dock både i nyss nämnda Borlänge och uppe i Kalix. I Borlänge tog hemmalaget ledningen i powerplay i den 2:a perioden. Kallinge kvitterade i 3:e och matchen gick till förlängning, där Alexander Lunsjö blev matchhjälte för Kallinge när han avgjorde efter 06:02.

I Kalix var det väldigt mycket folk i Part arena jämfört med vad det brukar vara, 1444 åskådare. De fick, likt publiken i Borlänge, se hemmalaget ta ledningen tidigt i 2:a perioden, men bortalaget kvittera i inledningen av 3:e perioden. Matchen gick sedan till förlängning, där Marcus Mellström blev matchhjälte för Nybro när han satte pucken i nät efter 12:11.

1-0 i matcher alltså till Väsby, Piteå, Asplöven, Vimmerby, Kallinge och Nybro.

Nybro - Kalix 4-3

Väsby avgjorde mer eller mindre matchen redan i 1:a perioden, trodde alla. Där gick man nämligen fram till 3-0 och var det inte avgjort då så kändes det avgjort när Fredrik Forsberg, inte Filips lillebror, gjorde 4-0 på straff i 2:a perioden. Tranås gav sig dock inte, utan reducerade både till 4-1 och 4-2 i 2:a perioden och satte sedan 4-3 med 01:50 kvar av matchen. då blev det trots allt riktiga nerver, men Väsby höll ut, vann matchen med 4-3 och är klara för playoff 2.

Det är också Piteå, som slog Örnsköldsvik med 3-2 i returen i Piteå. Det var dock Örnsköldsvik som gjorde 0-1 redan efter 46 sekunder, men sedan repade sig Piteå och vände matchen till 3-1 efter den 1:a perioden, alla 3 mål i powerplay. Örnsköldsvik reducerade 8 minuter från slutet, men fick aldrig in kvitteringen och Piteå är därmed klara för playoff 2.

I Hudiksvall var det jämnare. Asplöven tog ledningen i 1:a perioden, men Hudiksvall kvitterade. Sedan var det hemmalagets tur att ta ledningen i 2:a perioden och Asplövens tur att kvittera. När Hudiksvall gjorde 3-2 med 04:07 kvar att spela trodde man dock att det var matchavgörande, men det var det inte, för Asplöven kom tillbaka en gång till, kvitterade och i förlängningen var det också Haparandalaget som drog det längsta strået när Antti Kangasniemi sköt Asplöven till playoff 2 efter 12:22.

Lika jämnt blev det inte i Vimmerby,där hemmalaget gjorde både 1-0 och 2-0 innan Skövde reducerade. Kvitteringen satt också i nät i 2:a perioden, men sedan gjorde vimmerby återigen 2 mål, vilket gjorde att man hade 4-2 efter 2 spelade perioder och ökade på det till 5-2 04:25 in i 3:e perioden. det var spiken i kistan, för även om Skövde reducerade en gång efter det så var man aldrig riktigt nära att komma ikapp.

Återigen vinner kallinge en jämn batalj mot Borlänge. Här tog man själva ledningen i 2:a perioden, men Borlänge kvitterade med 7 minuter kvar att spela. Sedan tog det bara 36 sekunder av förlängningen innan Andreas Nordfeldt avgjorde för Kallinge.

Nybro vann i sudden uppe i Kalix. Det krävdes inte sudden för att skilja de båda lagen åt här, men en jämn match blev det. Det var Nybro som tog ledningen efter 17 minuter och såg ut att gå till pausvila i ledning, men 2 minuter senare och med 51 sekunder kvar av perioden kunde Kalix kvittera. Efter 2 spelade perioder var det dock Nybro i ledningen, för då hade man gjort 2-1. I 3:e perioden regnade dock målen in. Först kvitterade Kalix. sedan gjorde Nybro 3-2. Kalix kvitterade igen, men sista ordet fick ändå Nybro, Kim Runermark gjorde 4-3 och sköt Nybro till playoff 2 med exakt 30 sekunder kvar av 3:e perioden. Tungt för Kalix att avsluta säsongen på det sättet, men man har ändå gjort en stark resa hela vägen hit, det får man ändå säga.