Leksand lever!

Igår spelades match 5 mellan Leksand och Mora, där Mora hade 3-1 i matcher och kunde alltså avgöra hela serien och bli klart för SHL, i fiendeland. Runt 1000 moringar hade invaderat Tegera, men de blev besvikna och snuvade på konfekten, för Leksand visade upp ett spel som man inte alls har visat upp i de tidigare matcherna. Man skapade chanser, det har man gjort tidigare också, men det har sett krampaktigt och stelt ut och man har inte alls fått ut sin potential. Det fick man nu, på ett helt annat sätt, även om jag är övertygad om att det finns ännu mer att ta av där inne.

Jon Knuts visade vägen i match 6 förra året och han gjorde det igen. Här hade han först ett friläge som han brände, men leksingarna fortsatte att gnugga på, smälla på och var bättre än mora. 1-0 kom också välförtjänt och visst var det jon Knuts som plötsligt hade marginalerna med sig, för pucken gick stolpe stolpe in.

Det var också 1-0 efter den 1:a perioden och med lite mer distinkta och effektiva avslut hade det kunnat varit både 2-0 och 3-0.

De målen kom istället i upptakten av 2:a perioden. Där släppte Leksand verkligen loss och Eric Castonguay satte 2-0 och bara 2 minuter senare serverade Johan Olofsson Mattias Ritola, som bara smackade in 3-0 för Leksand, vilket tvingade Mora till en timeout.

Bortalaget skulle också få in en reducering innan 2:a perioden var över, men i 3:e höll sig återigen Jon Knuts framme och stänkte in 4-1, vilket nästan fick taket på arenan att lyfta. Wow!

Det var en fröjd att se Leksand den här kvällen och Mora tvingades chansa och plockade Engstrand med 10! minuter kvar att spela. Man snurrade på, sköt och sköt, men Henrik Haukeland, som äntligen, äntligen fick chansen i den här matchserien, gjorde en sådan där monstermatch som bara han kan göra ibland och för mig är det mer än givet vem som ska vakta kassen i match 6 och 7, för det blir en match 6. Leksand vann nämligen matchen här med 4-2, efter att Mora till slut lyckats reducera i spel 6 mot 5. Det skulle också ha varit 5-2 i öppen kasse för Leksand, men det målet dömdes bort. Dommaren blåste för en icing, trots att William Wikman var klart före moringen på den pucken och då ska det ju inte vara icing, men det blev det. Nu gick det ju vägen ändå, 4-2 eller 5-2 spelar ingen roll, huvudsaken är att Leksand vann och det gjorde man.

Det är fortfarande en lång väg kvar att gå, Mora har fortfarande allt i egna händer, men spelar Leksand såhär, släpper alla tankar och bara går ut och kör, för det gjorde man verkligen här, då tror jag man har en väldigt god chans att ta hem även match 6. Där är det plötsligt Mora som har lite press på sig, för jag tror inte att moringarna vill ha en game 7 i Leksand. Nej, deras chans att avgöra är i match 6. Det ska vi se till att de inte gör och det tror jag vi kan göra. Med kung Henrik i mål och med ett spel som det igår, ja, då var det plötsligt Mora som såg nervösa och ängsliga ut.

så jag är faktiskt hoppfull inför imorgon, men precis som det har varit hela den här serien så tror jag 1:a målet blir väldigt viktigt...

Resultat:
Leksand - Mora 4-2

Totalt:
Leksand - Mora 2-3 i matcher

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0