Kvalserien upp mot Allsvenskan startade också igår och såhär gick det i omgång 1:

Huddinge - Kristianstad 2-3 str
Södertälje - Västerås 2-3 SD
Troja - Visby 5-3

Kristianstad stod för en jätteupphämtning när Huddinge hade med sig 2-0 efter den 2:a perioden och klockan rullade upp mot full tid i Björkängshallen. Då, med 18:21 på klockan och i spel 6 mot 3, satt äntligen reduceringen i nät och bara 58 sekunder senare var det 2-2. Snöpligt för Huddinge, i synnerhet som Daniel Andersson sedan kunde avgöra för Kristianstad på straffar. Det där kan bli väldigt viktigt för Kristianstad framöver!

Södertälje fick en smakstart av den här kvalserien när Jonas Westerling gjorde 1-0 redan efter 04:29. Den ledningen höll man sedan i 10 minuter. Då kom Västerås kvittering och i 2:a perioden tog man också ledningen genom Mikael Fryklund. Precis de spelarna som måste kliva fram i SSK om det här ska gå vägen gjorde det dock och Johan Skinnars kvitterade 04:30 in i 3:e perioden. Fryklund kunde dock till slut avgöra för Västerås, 02:16 in i förlängningen, men poäng blev det iaf för SSK, dock inte 3 pinnar, vilket man ju gärna vill ha med sig från sina hemmamatcher i den här serien.

Det var just vad Troja fick. Man Hade 2-0 efter den 1:a perioden, 2-0-målet med 19:59 på klockan, och man utökade till både 3-0 och 4-0 i 2:a perioden, innan man kanske släppte lite på gasen och släppte in Visby lite i matchen. Visby tog chansen och reducerade 2 gånger om innan den 2:a perioden var slut, men när Tor Immo, med ett förflutet i Leksands juniorled om jag inte tar helt fel, gjorde 5-2 i 3:e perioden, då var det spiken i kistan.