Karlskoga kopplade greppet

Ikväll spelades 1:a matchen i bäst av 3 mellan Bofors och AIK och det var hemmalaget som gick segrande ur det hela, efter att Roger Melin valt att ställa Linus Lundin i kassen, trots att Kroselj har varit grymt bra här på slutet. Kanske ansåg Melin att Kroselj behövde vila, efter att ha spelat match senast i förrgår, men Lundin fick i vilket fall ingen vidare start på matchen, när Carl Persson dunkade in 1-0 efter knappa minutens spel och där man sedan ökade på till 2-0 innan det ens hade gått 3 minuter. AIK tog då timeout och det gav tillfällig effekt. Dock inga mål för AIK. Istället ökade BIK på till 3-0 i 2:a perioden, ett slagskott från långt håll som Lundin nog borde ha tagit. Då fick han nog och Kroselj kom in mellan stolparna ändå. BIK ökade trots det på till 4-0 i upptakten av 3:e perioden, innan AIK reducerade till 4-1, vilket också blev slutresultatet. BIK har nu alltså läge att avgöra på lördag, inför ett troligtvis kokande hovet, där AIK alltså måste vinna för att hålla drömmen om SHL levande...