AIK tar över förarsätet i Slutspelsserien

Slutspelsserien rullar också vidare och efter den 1:a omgången hade vi ju Västervik i topp med 6 poäng, följt av AIK på 4 och tingsryd på 3. Efter 2 spelade omgångar är det AIK som har tagit över förarsätet, efter att man hade 2-0, tappade det till 2-2, men tog sig samman och avgjorde sent borta mot Pantern, när Mikael Lindqvist satte 2-3 med 02:32 kvar att spela här i omgång 2. Detta samtidigt som Västervik föll i Uppsala när Almtuna vann med 3-1, sista målet i öppen kasse. 2 tidiga mål i perioderna bäddade för det, när marcus Fornell gjorde 1-0 efter 02:31 i 1:a och William Quist 2-0 efter 26 sekunder i 2:a. Piere Gustavsson tände hoppet för Västervik när han reducerade 8 minuter från slutet, men Almtuna höll emot och grep sista halmstrået för att haka på AIK i toppen. Det halmstrået grep också Timrå, som körde över Tingsryd hemma med hela 8-4. Timrå hade målfest i 1:a perioden och gick upp till 4-0 redan efter 17:14. Där hade Elias Pettersson redan 1+1 och Jonathan Dahlen 2+1. tingsryd såg dock till att hålla liv i matchen genom 2 sena reduceringar i perioden, men bara 02:39 in i 2:a ökade Timrå på till 5-2 och när Emil Berglund satte 6-2 några minuter senare, då var det spiken i kistan.

6, Pantern 2p -4

Imorgon möter AIK Tingsryd hemma, Västervik tar emot Timrå och Almtuna gästar Malmö. Vinner AIK där och Västervik slår Timrå, då är det nog ett helt avgörande möte som väntar på söndag, när Västervik gästar Hovet. Jag tror dock att Timrå har goda chanser att slå Västervik imorgon och då står de båda på 6 poäng. tänk då om Tingsryd skulle lyckas slå AIK. Då har AIK 7 poäng, Västervik, Timrå, Tingsryd och ev. Almtuna, om man slår Pantern, 6 poäng. då är det helt vidöppet inför de 2 avslutande omgångarna, men jag tror AIK tar Tingsryd. då är TAIF borta och AIK går upp på 10 poäng. Skulle då Timrå slå Västervik, då leder AIK serien med 4 poäng med 2 matcher kvar. Snacka om drömläge...