Sundsvall lägger ner elitverksamheten

Det händer saker i hockeysverige.

För några dagar sedan kom bekedet att IF Sundsvall hockey lägger ner sin elitverksamhet.

Tidigare har det stått klart att damsektionen i föreningen brutit sig ur densamma, för att man ansåg sig orättvist behandlade. Är inte helt hundra på det, men har för mig att det var därför och nu står det alltså även klart att herrlaget lägger ner sin elitverksamhet.

Sundsvall har spelat i Allsvenskan under många år, men ramlade ur serien 2012 om jag minns rätt. Därefter följde några år i Hockeyettan, innan man våren 2015 tog steget upp igen, lite överraskande tillsammans med IK Pantern, tingsryd och AIK, som då försvarade sin plats i näst högsta ligan i svensk hockey.

Återkomsten i Allsvenskan blev dock inte vad Sundsvall hade hoppats på. Man slutade sist i serien med 42 poäng, 30 bakom Björklöven närmst ovanför det nedre sträcket.

Det blev kvalserien och där slutade man 4:a med 13 poäng och hela 9 poäng bakom Södertälje och Västervik, som båda hade 22.

Sedan blev det alltså bara en säsong till i Hockeyettan för detta Sundsvall, innan man nu lägger ner elitverksamheten. Ekonomin går inte ihop verkar det som. Man har dock förhoppningar om att ha ett elitlag i seriespel igen fr.o.m. säsongen 2018/19, alltså nästa säsong, men om det verkligen blir så, det får tiden utvisa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0