IK Pantern ser ut att förlora sin Allsvenska status

Det är dock inte bara Sundsvall som det blåser negativa vindar kring. Ännu värre blåser det kring IK Pantern, som just nu ser ut att förlora sin plats i Allsvenskan inför den kommande säsongen.

Ja, ni läste rätt.
Trots att man under både sitt 1:a och inte minst 2:a år i serien har klarat sig från negativt kval så verkar det nu alltså som att man får lämna serien.

Anledningen är för att man inte har skickat in sina licenspapper i tid.

Oerhört klantigt är min första reaktion på det.

Det verkar som att man har ordning på ekonomin, ordning på allt som ska vara i ordning. Man klarar helt enkelt av kraven för att vara ett Allsvenskt lag. Ändå ser man ut att sjabbla bort den chansen.

Varför?
För att man inte skickade in alla papper som skulle skickas in till licensnämnden. Bokhållaren blev pappa i månadsskiftet maj/juni och därför blev allt förskjutet med pappershanteringen och revisorn kunde inte skriva under och godkänna alla papper förrän förra veckan.

Tyvärr låter det oerhört svagt och dålit hanterat av föreningen. Att bokhållaren skulle bli pappa lär ju inte ha kommit som någon chock. har man dessutom en deadline att passa, då alla dokument och allt ska vara inne hos licensnämnden, då ser man väl för tusan till att det är ordnat i god tid innan deadline???

IK Pantern är inget publiklag och jag tror nog det är få som skulle sakna Pantern i Allsvenskan, men de har ändå gjort ett hästjobb under de senaste säsongerna. De har fått ihop slagkraftiga trupper med i princip inga medel alls och nu senast var man t.o.m. uppe och fightades om platserna i den Allsvenska finalen tills det bara återstod några omgångar. Man har rent sportsligt gjort det bragdartat och jag måste säga att jag lider med tränare och spelare, som får ta smällen för att kontorsfolket i föreningen inte har gjort vad man ska. Jag vågar nog gå så långt som att påstå att om Pantern förlorar sin plats i Allsvenskan nu, då kommer man inte att komma tillbaka dit. Anledningen är helt enkelt för att man är ett såpass litet lag med så extremt små resurser. Konkurensen är stor och även på Hockeyettannivå finns klubbar med mer pengar än vad IK Pantern har. Pengar är förvisso inte allt, det har just Pantern visat under båda sina år i Allsvenskan, men det lär ju knappast bli lättare för dem att locka till sig och behålla talanger om man spelar i ettan. Klart chansen finns att man kommer tillbaka, men jag tror de utsikterna är väldigt, väldigt små, tyvärr.

Så för IK Pantern skulle en degradering här vara ödesdiger skulle jag säga.

Det är inte heller bra för Kristianstads IK, som slutade 3:a i kvalserien tidigare i våras och som högst troligt därför kommer ta Panterns plats i Allsvenskan. Kristianstad själva har sagt att om man blir erbjuden platsen, då tar man den. Faktum är dock att det är knappt 3 månader kvar till premiären och bara dryga månaden innan lagen går på is. Kristianstad har rustat för en säsong i Hockeyettan. Nu plötsligt ska man då justera allting. Budgeten måste ändras och hela planeringsarbetet måste göras om. Truppen är byggd utifrån en säsong i ettan, inte allsvenskan, och värst av allt, beslutet kan komma att dröja ännu längre. Panten har nämligen t.o.m. 5 juli på sig att överklaga licensnämndens beslut. De har förvisso redan överklagat och ärendet håller på att behandlas, men det kan ändå dröja några veckor till innan vi vet om Pantern får behålla sin plats eller om Kristianstad får den. då är vi i mitten av juli och det är 2 månader till premiären. Man behöver inte vara någon einstein för att inse att det är långt ifrån optimalt...

Nu är det som det är och vi väntar bara på ett beslut, men får jag säga vad jag tror så tror jag tyvärr att Pantern förlorar sin plats i Allsvenskan...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0