Helomvändningen, Pantern spelar kvar i Hockeyallsvenskan

Ja, det gick trots allt snabbare än vad man kunde befara. Redan idag kom Appelationsnämndens (fint ska det vara) beslut om IK Panterns vara eller icke vara i Hockeyallsvenskan under den kommande säsongen.

Domen?
Pantern får stanna kvar i serien.

Läser ni inlägget under så ser ni att det var inte vad jag trodde. Jag trodde att eftersom föreningen, trots upprepade påminnelser, inte kom in med alla dokument i tid så skulle de fråntas sin plats, även om det sedan visade sig att de faktiskt hade tillräckligt med kapital och allt sådant. Rätt ska vara rätt och håller man sig inte till en deadline utsatt av myndigheter eller liknande, då blir det konsekvenser av det. "Annars kan man ju lika gärna lägga ner hela skiten", som Mats Lust, tränare i Kristianstads IK, rasade idag.

Jag kan förstå lust och hela Kristianstad. De hade ju t.o.m. blivit erbjuden platsen och så blir det, mot alla odds, en helomvändning såhär. så klart de är irriterade och förbannade i Kristianstad...

Helt smärtfritt kommer dock inte Pantern undan. De får böta 25 000kr, men med tanke på vad konsekvenserna annars hade blivit för föreningen om de hade flyttats ner, så är nog de 25 000kr man nu får betala väldigt, väldigt milt.

Anledningen till varför beslutet ändras är att Appelationsnämnden anser att IK Panten ju faktiskt har ett eget kapital som räcker för att spela i Allsvenskan. Det egna kapitalet ska ligga på minst en miljon och Pantern har ett eget kapital på strax däröver.

Man öppnar dock för att det kan komma att regeländras inom just det här området, för jag kan samtidigt tycka att även om Pantern har tillräckligt med kapital så har man ändå inte lämnat in allt i tid. Licensnämnden fattade då ett helt korrekt beslut och det tycker jag inte att man skulle ändrat såhär i efterhand. Då är det som Mats Lust säger, då kan man lika gärna skita i allting, för om en missad deadline inte ger mer konsekvenser än såhär, framförallt med ett ändrat beslut, då behöver man ju knappast ha en deadline, om den går att kringgå.

Antingen skulle licensnämnden yrkat på att Pantern skulle uteslutas, men att det var Appelationsnämnden som hade sista ordet, eller så skulle Kristianstad inte erbjudits platsen innan allt var spikat och klart. Nu fick KIK nästan leva med lite falska förhoppningar under en dryg vecka. Det blir bara fel och en soppa av allting...

Nåväl, IK Pantern kommer alltså att spela i Hockeyallsvenskan även säsongen 2017/18.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0