Viktiga poäng för Södertälje

I fredags gästade serieledande Bofors nästjumbon Södertälje och det blev också mycket riktigt toppen som vann, efter att Thomas Valkvae-Olsen, Axel Lindström och Carl Persson nätat för BIK och Andrew engelage höll nollan igen och räddade 40 skott. Wow, han lär bli enormt viktig för Bofors när det nalkas kvalmatcher! Södertälje studsade dock tillbaka och slog Timrå nu ikväll med 3-1 på bortais. Starkt jobbat av SSK. Man är därmed bara 5 poäng bakom AIK, som nu återigen är närmsta lag över sträcket. Detta trots poängen hemma mot just Timrå i helgen, där Daniel Olsson-Trkulja kvitterade för Gnaget med 12 minuter kvar av matchen, men där Jeremy Bois avgjorde för Timrå i förlängningen. Det vill sig alltså inte för AIK. Det lyfter inte. Marginalen ner till Södertälje finns fortfarande och det är bara 4 poäng upp till Modo på 8:e plats, så det är fortsatt ruskigt jämnt där nere, men det där laget har en betydligt högre kapacitet, som man inte alls har fått ut i år. Det fick däremot Timrå, iaf till en början. Ut sin kapacitet alltså, men när Dahlen och grabbarna drog till JVM fick man problem och det har man även nu sedan de kom hem. Det blir ju naturligtvis en urladdning för de killarna när de är där borta och det går inte att begära att de ska leda laget i nuläget, för där är de inte rent formmässigt just nu och då får Timrå problem. Faktum är att man bara är 7 poäng före Vita hästen och Modo och att det alltså bara är 5 poäng ner till 9:e plats, där Almtuna nu har seglat upp efter att man tagit 3 nya poäng mot Tingsryd, i en match som stod 3-3 redan efter 1:a perioden och där sedan Erik Norins 4-3-mål 15:38 in i 2:a perioden blev matchavgörande.

Här har vi helgens alla resultat:
Södertälje - Bofors 0-3
Timrå - Södertälje 1-3
AIK - Timrå 1-2 SD
Björklöven - Modo 6-3
Tingsryd - Almtuna 3-4
Pantern - Västerås 2-1 str
Oskarshamn - Mora 2-3 str
Vita hästen - Västervik 5-4 SD

I toppen är alltså BIK de stora vinnarna här. Man tar 3 poäng, medan Mora får med sig 2, Västervik 1 och Tingsryd 0. Därmed är BIK 1 poäng före Mora och 9 poäng före Tingsryd. Det är således ett glapp på 8 poäng mellan Mora och tingsryd. Med den här hyperjämna tabellen är det ganska mycket. Det är faktiskt det sträcket som det är minst dramatik kring i nuläget.

Slutligen kan vi notera att Björklöven vann och satte stopp för Modos poängskörd. Det satt långt in, men i 3:e perioden såg Kim Karlsson, David Lindquist och Lucas Sandström till att löven tog 3 blytunga poänhg när man gick från 3-3 till 6-3. Enormt viktigt till Löven, som därmed klättrar 1 placering i tabellen, upp på 11:e plats, förbi AIK. Modo är fortfarande kvar över sträcket på 8:e plats, 3 poäng före Björklöven. Ja, ni ser, det är oerhört jämnt och den här serien är så jäkla kul att följa måste jag säga!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0