timrå vann derbyt

Timrå vann Västernorrlandsderbyt mot Modo igår. Tror det är deras 1:a derbyseger den här säsongen och man gjorde det övertygande med klara 5-1, på bortais. Jonathan Dahlen, elias Pettersson och Jens Lööke visade också på nytt gryende storform när Dahlen svarade för 2+0, lööke för 1+1 och Pettersson för 0+1.

Gårdagens 3 resultat:
Modo - Timrå 1-5
Bofors - Västervik 3-1
Tingsryd - Oskarshamn 3-4 SD

Västervik tog faktiskt ledningen i den 2:a perioden mot Bofors, men Alexandre Lavoie kvitterade för BIK några minuter senare. Sedan satte Henrik Rommel 2-1 2 minuter in i 3:e perioden och trots att Västervik krigade och kämpade för att få in en kvittering så höll Bofors emot och hakar på Mora i toppen, även om Mora är 5 poäng före. BIK har dock 11 poäng ner till Pantern nu och det börjar väl kännas lite som att även bofors är klara för den allsvenska finalen. Det är långt kvar och mycket kan hända, så man ska aldrig säga aldrig, men de båda är iaf på god väg för att nå dit.

Sedan tog oskarshamn 2 synnerligen viktia poäng när man slog Tingsryd i suden. Det gör att man klättrar upp på 52 poäng och med det är man 11:a i tabellen, 3 poäng bakom almtuna som är 7:a. Så det är fortfarande superjämnt där och det är 3 lag på 52 poäng. Det enda av de där lagen som börjar hakas av litegrann är väl Björklöven, som nu är 7 poäng bakom Oskarshamn framför och således 10 poäng bakom Almtuna. Man får istället snegla neråt, för Västerås är bara 1 poäng bakom och imorgon möts dessutom de båda lagen i Västerås. Wow, snacka om häftig match det lär bli och får jag tippa så sätter jag mina slantar på Västerås i den matchen...