Rekordsnabbt mål räckte inte för Leksand

i lördags gästade Leksand Växjö och Vida arena. Ingen lätt bortamatch, i synnerhet inte som att Växjö är ett av seriens absolut starkaste lag just nu, men Leksand fick minst sagt en smakstart när Johan Olofsson satte ett av historiens snabbaste mål när han gav Leksand ledningen efter 8! sekunder! Viktor Andrén stod nästan och sov, för han agerade inte alls på skottet från Olofsson.

Tyvärr varade inte ledningen mer än i 01:12, för efter 01:20 kunde Dennis Everberg kvittera för Växjö.

Växjö skapade sedan de bästa chanserna, men Atte Engren stoppade dem alla. Inte förrän i 2:a perioden fick han kapitulera igen. Då var det Liam Reddox som gjorde 2-1 för Växjö och sedan kom också 3-1 i inledningen av 3:e perioden. En 3:e period som annars var ganska jämn rent spelmäsigt och slutade 7-7 i skott, men Växjö var hetare och mer distinkta i sina avslut och 33 sekunder från slutet satte Växjö också 4-1 i öppen kasse.

Den här matchen var inget att haka upp sig på. Inte alls faktiskt. som jag skrev så är Växjö ett av seriens absolut hetaste lag och att begära att man ska åka till Vida arena och plocka med sig poäng hem, det kan man inte göra. Poäng här hade varit en bonus. Nu blev det inte så och det är bara att blicka framåt mot nästa match, mot LHC på torsdag. Det blir också en svår match, för LHC har tuggat igång nu mot slutet, men Leksand har också varit starka på hemmais den senaste tiden, så där har jag större hopp om poäng än vad jag hade här. Här var huvudsaken att både Örebro och Rögle också nollade, för det gjorde de, så bottenstriden är oförändrad. Örebro är 3 poäng före Leksand och Leksand är 6 poäng före Rögle.

Skellefteå - Karlskrona 3-2

Gabriel Carlsson gav LHC ledningen efter 07:12 i 1:a perioden, ett skott som Hudasek kanske skulle ha tagit. Nu gjorde han inte det och det blev matchens enda mål. Örebro trodde visserligen att man hade kvitterat i 2:a perioden, för pucken var inne i mål, men det dömdes bort p.g.a. att Örebroare hade stört Jacob Johansson i målet. Noterbart var också att det inte var en enda utvisning på hela matchen. Det händer sannerligen inte ofta.

Rögle spelade back 2 back med HV och förlorade båda. I Ängelholm i fredags avjorde HV med 3-1 i öppen kasse och i lördags ledde faktiskt Rögle efter halva matchen med 2-1, men 4 mål på knappt 10 minuter förstörde kvällen för Rögle.

Djurgården tog däremot 3 imponerande poäng när man slog Brynäs borta med 3-0. Adam Reideborn fick alltså hålla nollan. Starkt av DIF, riktigt starkt och jag tror vi kan räkna bort Djurgården från den där bottenstriden nu. Rasar man inte ihop fullständigt här mot slutet så kommer man klara sig undan kval. Man är just nu 9 poäng före Leksand och det är bara 5 upp till Luleå över sträcket, så jag tror Djurgården börjar snegla mer uppåt än neråt nu faktiskt och kanske, kanske, kan det t.o.m. räcka till åttondelsfinal...

Det kunde dock ha varit 3 poäng upp till Luleå, om malmö hade vunnit, men Robin Alvarez ledningsmål för Malmö i 1:a perioden räckte bara till 1 poäng efter att Isac Lundeström fortsätter att t ta för sig och satte här kvitteringen fram till 1-1 i 2:a perioden. Sedan var det Bill Sweatt som avgjorde för Luleå 01:06 in i sudden och därmed är det 5 poäng upp för Djurgården.