Oerhört effektivt Almtuna klättrar i tabellen

Vi går in på ett nytt år, 2017, och första inlägget för året blir från Hockeyallsvenskan. Almtuna slo nämligen Oskarshamn med 7-3 igår. 7-3 är stora siffror i sig, men det häpnadsväckande är att man "bara" sköt 22 skott. 7 mål på 22 skott, det är smått galet. En utdelning på närmre 33%. Man hade 5-0 redan efter den 1:a perioden och redan där var matchen mer eller mindre avgjord. Faktum är ju att Oskarshamn vann resten av matchen med 3-2, men tyvärr hjälper ju inte det när man har släppt in 5 kassar redan där. Klar seger för almtuna alltså, 3 supertunga poäng i kampen om att undvika kval neråt och man klättrar också förbi både Björklöven och AIK, upp på 10:e plats.

Mora - Pantern 4-1

Södertälje blev de stora förlorarna där i botten i den här omgången. Man var 5 poäng bakom Almtuna innan matchen mot Modo. Det var jämnt fram till 3:e perioden. Där avgjorde Modo när Södertälje drog på sig 2 täta utvisningar, vilka Modo utnytjade och gjorde både 2-1 och 3-1. SSK reducerade, men närmre än så kom man inte och man är nu 6 poäng från säker mark. Västerås är fortfarande 10 poäng bakom almtuna, men bara 8 poäng bakom Björklöven som är ny 12:a i tabellen. Deras bortaseger över Västervik var därmed nog så viktig för Västerås. Vilken lättnad det blev för VIK! VIK mot VIK var det förövrigt där, lite roligt...

I toppen hakar Mora på Bofors ordentligt nu. Man står på samma poäng, 63 till antalet. BIK blev doc första lag över 100 mål den här säsongen. Theodor Lennströms 2-1-mål var det 100:e för säsongen och man står nu således på 101 gjorda mål.

Närmast bakom de där 2 i toppen är nu Tingsryd, men fjolårets succélag är ändå 6 poäng bakom, så de har skaffat sig en liten säkerhetsmarginal där i toppen. Efter Tingsryd följer Västervik på 54 poäng och sedan har vi Timrå på 52, men som det är nu får de titta mer neråt än uppåt, för timrå har 11 poäng upp till toppduon nu, men bara 7 poäng ner till Oskarshamn under sträcket, så det börjar spricka upp ganska mycket där i toppen, men mycket kan hända...

Vita hästen är i vilket fall över sträcket igen. Detta efter en klar storseger med hela 6-0 hemma mot Björklöven. Det var 0-0 efter den 1:a perioden, men Mattias Kalin gjorde 1-0 i spel 5 mot 3, Marcus Eriksson gjorde både 2-0 och 3-0, det senare med 5 sekunder kvar av 2:a perioden och också det i spel 5 mot 3. När Rickard Palmberg sedan smällde in 3:e målet i spel 5 mot 3 i inledningen av 3:e perioden, då var det ridå ner för Löven och sedan rann det ju som sagt iväg ytterligare. Det innebär att Björklöven nu är 12:a och 6 poäng före Södertälje och 8 före Västerås där under sträcket.