Moras segersvit är bruten

Moras segersvit är bruten och det var toppkonkurenten Bofors som bröt den igår, när man vann i sudden, Henrik Larsson avgjorde 01:15 in i förlängningen. Dessförinnan hade BIK vänt 0-1 efter den 1:a perioden till 3-2 efter den 2:a, men Mora och jacob Nilsson kvitterade 5 minuter in i 3:e perioden.

Björklöven - Oskarshamn 1-3

Imponerande av Västervik att tvåla dit AIK med hela 5-0. Man gjorde 1-0 sent i 1:a perioden och 3-0 sent i den 2:a perioden, efter 18:49 resp. 19:28. Psykologiskt viktia mål för Västervik, psykologiskt tungt för AIK och i slutänden var det inget snack om saken. I synnerhet inte som AIK bara sköt 13 skott på hela matchen. En oerhört blek match från Stockholmarnas sida.

Imponerande var det också av Vita hästen, som tvålar dit tabelltrean Pantern med 5-1 hemma i Himmelstalundshallen, men det hjälper ändå inte när lagen framför också vinner, så Hästen är fortfarande utanför topp 8. Pantern behåller tredjeplatsen, 1 poäng före både Tingsryd, Västervik och Timrå, som alla nu parkerar på 66 pinnar. Timrå har smugit upp nu igen och hakar på lagen där bakom de 2 i täten.

Även om Västerås inte spelade idag eller igår så kan man ändå pusta ut, för både Södertälje och Björklöven under sträcket förlorade ju och i värsta fall är VIK fortfarande kvar 2 poäng före Löven när man har spelat sin 40:e match, i bästa fall är man då 5 poäng före och skulle isf skugga AIK som parkerar på 52 poäng.