Mora upp i serieledning

Mora är nya serieledare av Hockeyallsvenskan, efter att man slagit AIK på Hovet, inför storpublik, bästa publiksiffran i år för AIK's del skulle jag tro, 7817, nästan fullsatt. Några mål fick de dock inte se. Inga hemmamål åtminstone, bara 2 bortamål och det var Pierre Engvall som gav Mora ledningen i 2:a perioden och Viktor Amnér som fastställde slutresultatet. 3 nya poäng till Mora alltså, samtidigt som BIK föll i Norrköping med klara 5-2. Den segern grundlade Hästen redan i 1:a perioden, där Emil Kruse hade släppt 3 puckar förbi sig redan efter 13:33, 2 mål av Kevin Elgestål och 1 av målkungen i Hästen, Rickard Palmberg. Det hämtade sig aldrig Bofors ifrån och trots att Carl Persson gjorde sitt 20:e mål för säsongen så utökade august Gunnarsson ledningen på nytt till 3 mål och när Thomas Valkvae-Olsen reducerade på nytt för BIK återstod det bara 01:48 och det blev 3 synnerligen viktiga poäng för Hästen i kampen om slutspelsserieplatserna där, särskilt som Modo förlorade, vilket gör att Hästen är 7:a igen.

Södertälje - Almtuna 4-6

Bakom Hästen och Modo i tabellen jagar dock Almtuna bara 1 poäng bakom de båda. Detta efter att man avgjort i 3:e perioden mot ett vilt kämpande Södertälje, som dock fick en katastrofstart på matchen när Almtuna tog ledningen efter 16 sekunder och hade 2-0 efter 02:50. då tog man timeout och reducerade också några minuter senare, innan Almtuna gjorde 3-1. Innan 1:a perioden var över hade dock Södertälje gått ikapp till 3-3. Efter 2:a perioden stod det 4-4, men när Almtuna gjorde 5-4 24 sekunder in i perioden och sedan 6-4 i powerplay 5 minuter från slutet, då var det spiken i kistan för SSK, som tyvärr då tappar på lagen över sträcken, eftersom att Björklöven fick med sig 1 pinne från mötet med Timrå. Det var dock på väg att bli 3 enormt viktiga poäng, men vad hände då? John Westin drog på sig en utvisning efter 17:47 i 3:e perioden. Powerplay för Löven alltså och segern såg klar ut, för då ledde man med 2-1, men icke. Timrå tog timeout och plockade ändå Johan Matsson och mycket riktigt fick man också in en kvittering, i boxplay, 01:57 från slutet. Sådant får bara inte hända! Sedan plockade man också med sig bonuspoängen i sudden och snacka om att sno 2 poäng. Det kan bli dyra poäng för Björklöven, som visserligen ändå drygar ut avståndet ner till Södertälje, men man kunde ha varit 9 poäng före. Nu är man 7 före och 9 före västerås. Ett Västerås som förlorade stort med 7-1, efter en galen målkavalkad i 2:a perioden, där Tingsryd gick från 1-1 till 5-1 på 03:22! Wow! Där avgjordes matchen givetvis.