Mora stormar mot den Allsvenska finalen

Mora har nu 10! raka segrar och stormar mot den Allsvenska finalen. Detta efter att man först slog Modo med 3-2 i Övik i fredags och sedan fortsatte med att slå Björklöven med 5-3 uppe i Umeå på sin Norrlandstrip. I fredags var det Modo som tog ledningen, men Mora vände i den 2:a perioden. Modo kvitterade i 3:e, men Mathias Bromé kunde sedan göra 3-2 och det blev också slutresultatet, även om Modo pressade på mot slutet. Idag hade Björklöven först 1-0 och sedan hämtade man upp 1-3 till 3-3 och tränarbytet som man gjorde efter 0-5 hemma mot Pantern tidigare i veckan såg därmed ut att kunna ge efekt, men med 3 minuter kvar drog man på sig ett lagstraff för för många spelare på isen och i det efterföljande powerplayet kunder Mora göra 4-3 och sedan satte man 5-3 i öppen kasse. Man leder därmed serien 8 poäng före Bofors. BIK har dock en match mindre spelad, men minst 5 poäng före är alltså Mora och man är dessutom 16 poäng före Pantern som är 3:a. Det ska man inte tappa på 14 matcher. Nej, Mora kan nog redan nu rikta in sig på Allsvensk final.

AIK - Pantern 4-3

Bofors vann alltså också sin match i helgen, klara 5-2 borta mot Almtuna. Detta samtidigt som Pantern förlorade på Hovet med 4-3. En riktigt svängig historia, där AIK gick upp till 2-0 i den 1:a perioden, men där Pantern hämtade upp till 2-2 i 2:a och där det sedan blev ett riktigt målfyrverkeri i 3:e perioden, där AIK först tog ledningen på nytt, men där pantern kvitterade 19 sekunder senare, innan AIK återigen gjorde 4-3, vilket också blev slutresultatet. Inte nog med måldramatiken, Linus Lundin tvingades också utgå i 3:e perioden efter att ha fått en medspelares skridsko över halsen. Gasper Kroselj kom då in och det var då som Pantern kviterade till 3-3. Lundin kunde dock återgå i spel några minuter senare, så det var ingen större fara med honom, sådan tur var.

Södertälje har det betydligt tyngre i botten, där man först förlorade med 4-2 mot Oskarshamn i fredags, efter att IKO haft 4-0, men där SSK reducerade 2 gånger om mot slutet av matchen, och sedan förlorade man också den viktiga bottenmatchhen mot Västerås tidigare idag med 2-1, trots att man vann skotten med 34-11. Mikael Fryklunds 2-1-mål 12 sekunder in i 3:e perioden blev därmed avgörande, trots att Västerås sedan bara hade 1 skott på mål resten av 3:e perioden och att Södertälje vann skotten där med 14-2. Några poäng blev det dock inte för SSK, som nu är 6 poäng bakom Västerås och 7 poäng bakom björklöven, som nu plötsligt alltså bara är 1 poäng före VIK. Lagen möts dessutom i Västerås på onsdag. Snacka om viktig match där alltså! Vinner Västerås är man över sträcket för 1:a gången på väldigt länge, trots att det såg så mörkt ut för några veckor sedan, när man hade typ 10 poäng upp till säker mark, men man har spotat upp sig här under de senaste matcherna och nu tror jag man passerar Löven...