järnkaminernas dag på Hovet

Leksand spelade inte nu ikväll. Man har back 2 back med Malmö imorgon och på lördag, men det var lapp på luckan på Hovet när Järnkaminerna hade sin årsdag ikväll. Man skapade ett enormt tryck där inne, men mål fick man inte se, trots att man dominerade stort i 2:a perioden. Jacob Johansson i LHC-kassen höll dock emot, trots att Markus Högström, som är tillbaka i djurgården igen, gjorde debut. Mål fick man dock som sagt inte se, inte förrän i 3:e perioden och då var det LHC som jorde dem. Anssi Salmela gjorde 0-1 redan efter 17 sekunder, Henrik Törnqvist ökade på till 0-2, minuten senare gjorde Emil Sylvegård 0-3 och så fastställde Jakob Linlja slutresultatet när han gjorde 0-4 i boxplay. Ingen rolig kväll för Djurgården, men bra för Leksand.

Kvällens samtliga resultat:
Djurgården - Linköping 0-4
Skellefteå - Rögle 3-1
Brynäs - Färjestad 1-0
HV71 - Växjö 1-2 SD
Luleå -Karlskrona 3-2 str

Emil Djuse gav Skellefteå ledningen i 1:a perioden, men man fick sedan jobba för den där segern. Den satt väldigt långt inne, för Kevin Marshall kvitterade för Rögle, som också hade marginalerna med sig när Skellefteå fick ett mål bortdömt i 3:e perioden. Det var snarare Rögle som var närmst ett ledningsmål, men till slut kunde ändå Jesper Olofsson göra 2-1 med bara 46 sekunder kvar att spela och sedan satte man också 3-1 i öppen kasse. Tungt för Rögle, väldigt tungt, men desto bättre för Leksand. En bra kväll för Leksand med andra ord, även om man själv inte spelade.

I Gävle fick publiken se en lite konstig match. Oskar Lindblom gjorde nämligen 1-0 efter bara 01:43. Sedan kom inga fler mål under resten av matchen och Brynäs befäste därmed sin 2:a plats i tabellen och Jonas Johansson, som fick hoppa in mellan stolparna när David Rautio blev sjuk, fick hålla nollan.

HV såg ut att gå mot 3 poäng, men med bara några minuter kvar att spela fick PW kapitulera när Olli Palola kvitterade för Växjö och där sedan Liam Reddox kunde avgöra 03:43 in i förlängningen.

Karlskrona fick en smakstart uppe i Luleå när man tog ledningen redan efter 01:15. Sedan såg man ut att gå mot 3 poäng när man hade 2-1 på tavlan, ttrots att man bara hade skjutit 12 skott på hela matchen, men Luleå ville annat och Bill Sweatt kvitterade med knappt 2 minuter kvar och så kunde Johan Forsberg bli matchhjälte på straffar. Surt för KHK, desto bättre för Luleå.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0