Historien upprepar sig...

En enormt viktig match i Örebro under torsdagskvällen. Vinst för ÖHK och man skulle skaffa sig lite marginal ner till Leksand igen och vara 5 poäng före. Leksandsseger och Leksand skulle vara över det där nedre kvalsträcket för 1:a gången den här säsongen.

Det var en 1:a period som bara rullade på, nästan helt utan avblåsningar. Det var dock Leksand som öppnade bäst, sköt och sköt och var nära ett ledningsmål redan från start, men puckarna smet tätt utanför Hudaseks stolpar, enda tills Johan Olofsson träffade inanför målramen och smackade dit 0-1 efter 09:10!

Örebro hade ett litet skottövertag, men Leksand hade som sagt flertalet skott tätt utanför målramen också, så 0-1 efter 1:a perioden var inte orättvist.

I 2:a perioden tog det dock inte mer än 24 sekunder innan Örebro hade kvitterat, tyvärr. Rakt upp i nättaket bakom Atte Engren.

Sedan var det Örebro som hade ett litet övertag, hade några ytterligare bra chanser att ta ledningen, men Leksand var inte utan chanser de heller och 1-2 kom också, Janos Hari gjorde blott sitt 3:e mål för säsongen när Leksand återtog ledningen.

Leksand hade sedan marginalerna med sig när Mikael Haga fick iväg ett skott som engren inte hade koll på. Pucken gick under honom och gled mot mållinjen, men efter lång videogranskning bedömdes det att det inte var mål. Inte den gången, men några minuter senare kunde Johan Wiklander kvitera.

Det var starten på en målkavalkad, när först Jesper Ollas gjorde 2-3, ett skott som Hudasek nog borde ha tagit, och sedan Markus Weinstock som gjorde 3-3, efter en situation med en misstänkt hemmautvisning.

Leksand fick chansen i spel 5 mot 4 i slutskedet av perioden och då prickade Sondre Olden ribban som närmst, men det var 3-3 efter 2 spelade perioder och matchbilden var väldigt lik den som var i början av december när Leksand var på besök i Behrn arena och ledde både med 0-1, 1-2 och 2-3, precis som här, men då Örebro kom tillbaka alla 3 gånger och sedan kunde avgöra med några minuter kvar i 3:e perioden. Återstod att se hur det här skulle sluta...

Örebro trampade på i 3:e perioden, men nnär Leksand lyckades ta sig in i ofensiv zon fick Johan Porsberger helt öppet mål på en retur från Hudasek, skulle bara lägga in den i öppen kasse, men lyckades med konsststycket att skjuta över.

Örebro fick ett powerplay några minuter senare, skapade några riktigt bra chanser, men fick inte in pucken och Leksand klarade av det hela.

Tiden började rinna iväg och spelet blev mer och mer försiktigt och eftertänksamt ju mindre tid som återstod. Det var inte alls samma fart och chanser som tidigare under matchen och det blev inga fler mål under ordinarie matchtid heller.

3-3 efter full tid alltså och matchen skulle avgöras i sudden/straffar. Det blev det senare, för i sudden spel 3 mot 3 gav ingenting och därmed blev det ett straffavgörande, där Örebro hade vunnit 2 straffläggningar och förlorat 1 tidiare under säsongen och Leksand hade vunnit en, den mot Malmö när Johan Porsberger avjorde. Här missade båda lagen den 1:a straffen. Sedan satte Porsberger Leksands 2:a och Martin Johansson missade. Så nära var Leksand en galet viktig poäng, men Ollas missade 3:e straffen samtidigt som Libor hudasek satte sin straff och det blev suddenstraffar. Där missade Porsberger och martin Johansson satte sin straff och extrapoängen därmed till Örebro...

Poäng är alltid poäng, men när Porsberger först missade helt öppet mål i 3:e perioden och när man ledde straffläggningen efter 2 straffar, då känns det ganska tungt att förlora.

Nu tappar man alltså 1 poäng på Örebro över sträcket och är nu 3 poäng bakom och historien upprepar sig alltså igen. När lagen möttes i Leksand hade Leksand ledningen, men Örebro kvitterade och vann i sudden. Förövrigt Leksands 1:a poäng den här säsongen.
När lagen möttes i Örebro senast hade som sagt Leksand både 0-1, 1-2 och 2-3. Örebro kviterade alla 3 gånger och avgjorde sedan i spel 5 mot 4, efter det där väldigt tveksamma matchstraffet på Nichlas Torp. Ni ser, den matchen var väldigt lik den här, för även här hade Leksand både 0-1, 1-2 och 2-3, men Örebro kvitterade alla 3 gånger och vinner på straffar.

så jag vet inte riktigt vad jag ska känna efter den här matchen.
Poäng är som sagt alltid poäng, men den här matchen betydde så mycket, så det känns mest som en förlust, vilket det ju också blev till slut...

Kvällens samtliga resultat:
Örebro - Leksand 4-3 str
Djurgården - Brynäs 4-3 str
Linköping - Karlskrona 4-3 str
Luleå - Skellefteå 3-4 str
Växjö - Frölunda 4-1
Malmö - Färjestad 2-3

På Hovet fick Djurgården en smakstart när Emil Johansson först gjorde 1-0 och Patrik Lund sedan 2-0, innan Brynäs reducerade direkt efter 2-0-målet. DIF ökade dock på till 3-1 i 2:a perioden, men i 3:e både reducerade och kvitterade Brynäs, tog matchen till straffar, där Kevin Clark och Matt Anderson hade en liten duell mot varandra, där de lade inte mindre än 4 straffar var och där till slut Anderson drog det längsta strået. Viktigt för Djurgården.

I Växjö var det Frölunda som öppnade klart bäst och mer eller mindre bombarderade Jocke Eriksson i Växjökassen, men han var bra och istället var det Växjö som gjorde 1-0. Lite som en blixt från klar himmel. Sedan gjorde man också 2-0 och var nära 3-0 direkt efteråt, men istället fick Frölunda in en nödvändi reducering i en väldigt intensiv och bra match. Växjö utökade dock till 3-1 i 2:a perioden. Det var fortsatt en väldigt bra, intensiv och underhållande match att titta på och Frölunda var väldigt nära en reducering i slutet av 2:a, men när Växjö istället gjorde 4-1 några minuter in i 3:e perioden, då orkade inte ens Frölunda ikapp.

I Linköping hade hemmalaget 2 powerplay i 1:a perioden och gjorde 2 mål. Garett Roe stod för båda 2. Direkt i 2:a perioden reducerade dock KHK, nödvändigt och bra för matchen skulle det visa sig, för det var en helt annan matchbild i 2:a perioden, där Karlskrona också lyckades kvittera och trots att LHC återtog ledningen lyckades man inte knyta ihop säcken och Karlskrona kvitterade på nytt, bara några minuter från slutsignalen.

I Malmö hissades först Mats Lusts #6 i taket i Malmö arena. en fin stund, men sedan var det Färjestad som tog ledningen i matchen, ett skott som kanske inte såg helt otagbart ut för Oscar Alsenfelt. Malmös kvittering lät dock inte vänta på sig. 2 minuter senare hade Robin Alvarez kvitterat för Malmö och innan den 1:a perioden var slut hade Malmö också tagit ledningen. Några mål föll inte i 2:a perioden, men genom 2 relativt sena mål i 3:e perioden lyckades färjestad vända på steken och tog därmed en mycket efterlängtad seger.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0