En av säsongens absolut bästa matcher!

Det var en riktigt dålig publiksiffra i Tegera arena under torsdagen när LHC gästade, bara 4460 åskådare, men vilken match de 4460 fick se! Det kan nog ha varit en av säsongens absolut bästa för Leksands del! Man har ju haft det svårt med LHC tidigare under de senaste SHL-säsongerna, ofta förlorat stort, som senast när man gästade Saab arena. då vann LHC med 6-1.

här var det dock Leksand som tog tag i taktpinnen direkt. Man spelade en riktigt bra hockey och johan Porsberger kunde också ge Leksand ledningen efter 12:33.

Leksand vann skotten med 12-8 i den 1:a perioden och att det bara stod 1-0 på tavlan då var rejält i underkant, för man hade skapat riktigt bra målchanser och hade mycket väl både kunnat haft 2-0 och 3-0.

Därför kom Markus Lauridsens 2-0 helt logiskt efter drygt halva matchen, men sedan kom en kalldusch för Leksand, efter att Emil Sylvegård först tacklat Joe Piskula bakifrån och sedan droppat handskarna och börjat slåss med Jesper Ollas. Tacklingen var lite omdiskuterad, då det å ena sidan såg ut som Sylvegård tog ordentlig fart och verkligen satsade in i den situationen, men å andra sidan såg det ut som att Piskula såg honom komma, men vände ändå ryggen mot.

Det blev i vilket fall en rörig situation, där det till slut blev spel 4 mot 4 och där var LHC ruskigt bra. Man lät knappt Leksand röra pucken, bara snurrade på och till slut satte Eddi Larsson också reduceringen bakom Haukeland i mål.

Leksand skulle dock utöka ledningen innan paus. Ett oerhört snyggt mål av Johan Olofsson, som fick pucken på bladet, snurrade upp Kristian Näkyvä på läktaren så han var och köpte både en och två korvar. Sedan tog han sig in framför mål och stänkte upp puken i nättaket bakom Markus Högberg. Wow, riktigt snyggt!

I 3:e perioden försökte LHC gå på offensiven, men Leksand spelade oerhört lugnt och disciplinerat, gick på kontringar och det var också där som Ben Youds kunde göra 4-1 och Sondre Olden 5-1, vilket också blev slutresultatet.

Leksand kör alltså över Linköping med hela 5-1! wow!
Det måste utan tvekan vara en av säsongens bästa matcher! I synnerhet som LHC kom med typ 7 raka bortasegrar eller något.
Riktigt imponerande av Leksand får jag säga och den här karamellen suger vi lite extra på!

Färjestad - Luleå 3-2 SD

Örebro fick en katastrofal start borta mot Brynäs. Brynäs gjorde 1-0 redan efter 20 sekunder och några minuter senare satte man också 2-0. Trots det repade sig Örebro och både reducerade och kvitterade i 2:a perioden. Brynäs återtog ledningen, men Örebro kvitterade på nytt och sedan tog man också bonuspoängen när Peter Andersson satte avgörandet 01:51 in i förlängningen. En historisk seger för Örebro, för det var 1:a gången någonsin som man vann i Gävle och de poängen gör att man nu är 2 poäng före Leksand.

Malmö tog en tidig ledning i Skånederbyt och sedan kunde man ha avgjort tillställningen i 1:a perioden, för där var man klart bättre än Rögle, men efter en lite darrig start spottade Aders Lindbäck upp sig ordentligt och istället kunde Rögle kvitterad i 2:a perioden. Till slut var det ändå Malmö och Lars Bryggman, som på senaste har pendlat lite mellan Pantern och malmö, som kunde avgöra och det var även Malmös 1:a seger i sudden den här säsongen.

Också djurgården fick med sig 1 poäng, efter att man hämtat upp HV's 2-0 till 2-2 på 42 sekunder i 3:e perioden. HV kunde dock avgöra på straffar, men alla lag i botten tog alltså poäng, Djurgården och Rögle 1p, Örebro 2 och Leksand 3. En bra kväll med andra ord!