Back 2 back med HV

Leksand spelade back 2 back med HV igår och idag. 2 tuffa möten, minst sagt.

Det var 2 saker som stod lite extra i fokus under gårdagens match, inför ett fullsatt Kinnarps arena. Dels skulle David Petraseks tröja hissas i taket och dels var det Mattias Ritolas 1:a match för Leksand.

Ceremonin för Petrasek var mäktig och han var märkbart rörd av stundens allvar, den gode Petrasek. Mittcirkeln var färgad som hans #22, klackeen och stora delar av publiken skanderade hans namn och man fick se bilder och kolage från hans karriär. Häftigt, snyggt gjort och mäktigt!

När matchen väl drog igång skapade Leksand några halvbra chanser till en början under matchen, men sedan åkte Daniel bertov på en utvisning för puck out och då kunde HV göra 1-0. Sedan tog hemmalaget över helt och gjorde också 2-0. Man hade bud på betydligt mer än så, men Atte Engren gjorde helt klart en av sina bättre matcher i kassen och räddade kvar Leksand i matchen. Man fick dessutom in en reducering med bara sekunder kvar av 1:a perioden, när Eric Castonguay smällde in 1-2 bakom Linus Söderström.

Underläge med 2-1 skulle Leksand vara klart nöjda med efter den perioden, för det kunde ha stått betydligt mer än så, men nu var det 2-1 och i 2:a perioden var Leksand bätre och man hade också chans till kvittering, inte minst när mattias Ritola var näst intill fri framför Söderström, men timingen finns inte riktigt där än så länge, som han själv sa efteråt, och han fick inte riktigt kontroll på pucken i dragningen och det blev inget av det.

Periodens snackis var annars armbågen i ansiktet på Simon Önerud, vilken inte resulterade i någon utvisning för Leksandsspelaren, till publikens stora förtret.

Några mål fick man inte heller se i mittenakten och det var fortsatt 2-1 efter 2 spelade perioder.

I 3:e perioden inledde Leksand också bra, men när Youds och bertov agerade alldeles för passivt när Martin Törnberg bröt sig fram kunde den senare ändå enkelt göra 3-1 för HV och där dog matchen litegrann, även om det återstod mer än 15 minuter att spela. Leksand orkade liksom inte resa sig och skapa något mer efter det och HV's seger med 3-1 kändes därför helt rättvis. HV var bättre, helt klart och om Leksand skulle ha någon chans i returen uppe i Leksand, då skulle man vara tvungna att stäppa upp några steg, för HV är annars ett allt för skicklit lag...

Det gjorde man. Iaf stundtals under den 1:a perioden, där HV totalt sett var klart bättre och mycket, mycket skickligare och stod för några bländande individuella prestationer, samtidigt som Leksandsspelarna gick litegrann på hälarna. Man stack dock upp då och då och det var inga dåliga chanser man skapade sig, klart bättre än matchen i Jönköping. Exempelvis så kom Sondre Olden i princip helt ren mot PW i HV-kassen, men sköt utannför och det var 0-0 efter den 1:a perioden.

I den 2:a fick Leksand chansen i powerplay när Kevin Stenlund åkte ut för hV, men det ville sig inte den gången. Dryga minuten efter att HV blivit fulltaliga igen kunde ändå Castonguay sätta 1-0 för Leksand, efter fint förarbete av Ritola, som var ganska anonym igår, bortsätt från det där jätteläget i 2:a perioden. Det var Ritolas 1:a poäng i Leksandströjan och oj så viktig han kommer bli framöver!

Kevin Stenlund skulle också revanschera sig från sin utvisning tidigare i perioden, när han var sist på pucken när kvitteringen till slut satt i nät bakom engren, knappt 5 minuter från paus.

De sista 5 minutrarna av perioden blev sedan en enda lång HV-pres. Oj, oj, oj så de pressade på och oj, oj, oj så trötta leksingarna var. Man gick verkligen på knäna, orkade knappt åka och byta och Perra tvingades t.o.m. till en timeout, för spelarna var heelt slut! Man kämpade och krigade dock, trots det, och det var ändå 1-1 efter 2 spelade perioder, trots ett massivt HV-övertag där mot slutet.

I 3:e perioden fortsatte det att se väldigt slitet ut hos de blåvita. Det fanns inget driv i åkningen och man orkade liksom inte skapa någonting. Tiden rullade visserligen på ganska snabbt, men det var ändå över halva perioden kvar och HV styrde spelet ganska kraftigt och var det något lag som skulle göra mål här, då kändes det som att det var HV och det gjorde man också. Oscar Sund flippade över till Arlbrandt som tryckte in 2-1 för HV och nu kändes det väldigt tungt för Leksand. Kändes det som att leksingarna gick på knäna redan innan målet kom så fanns det risk för att det skulle tippa över ordentligt i och med målet...

Tobbe Forsberg, som slängde sig och täckte skott med huvudet igår, fick mot alla odds en jättechans kort efter målet. Han frispelades helt, men fick ändå inte in pucken bakom PW.

Tiden fortsatte att gå fort i 3:e perioden och Leksand skapade nästan ingenting efter Tobbe Fopps jätechans. Man orkade helt enkelt inte. Samtidigt hade man ju inte direkt marginalerna med sig. När Ollas väl hade ett jätteläge, då dansade puken på mållinjen, men inte in i mål och det kändes väl lite talande för matchen.

Leksand gav det iaf en ärlig chans när man plockade Engren mot slutet och pucken återigen var ytterst nära mållinjen, men det ville sig inte och HV kunde vinna med 2-1. Tyvärr.

2 tunga förluster, men totalt sett så var det ändå rättvist. HV var bättre. Leksand gjorde en bättre match idag än igår, men mot ett otroligt skickligt HV71 räckte det inte ändå och det sämsta av allt är att Örebro tyvärr vände och tog 2 poäng mot Djurgården idag och man är därmed 7 poäng före Leksand nu igen. Det blir tufft. Växer avståndet ännu mer, då kan vi nog börja rusta för kval. Nej, nu måste vi upp på tå igen. Det är LHC nästa, hemma på tisdag! Där vet vi hur det gick senast, Leksand krossade lite oväntat LHC med hela 5-1. Det får gärna upprepa sig, men det tror jag blir svårt. Bara det blir seger så är jag nöjd. Örebro har Färjestad hemma, också det på tisdag. Lär bli ett hett möte som färjestad mer än gärna får vinna...

Dagens alla resultat:
HV71 - Leksand 3-1
Leksand - HV71 1-2
Örebro - Djurgården 3-2 SD
Rögle - Frölunda 3-4
Färjestad - Karlskrona 4-3
Brynäs - Malmö 2-4
Luleå - Växjö 3-3

dåligt för Leksand var som sagt att Örebro tog 2 pinnar till. Djurgården såg ut att vara på väg mot 3 nya poäng, vilka hade gjort att man hade gått upp på samma poäng som Karlskrona, som förlorade en svängig historia i Karlstad, där det stod 2-3 redan efter den 1:a perioden. Djurgården hade också 2-0 i Örebro, men hemmalaget reducerade i 3:e perioden och med 25 sekunder kvar och i spel 6 mot 4 så kom också kvitteringen och i slutskedet av sudden drog Djurgården på sig ännu en utvisning i offensiv zon och då kunde Örebro och Joel Mustonen avgöra.

Malmö hade 0-2 efter den 1:a perioden och 9 sekunder in i 3:e perioden ökade Fredrik Händemark sedan på till 0-3. Då slappnade Malmö kanske av litegrann, men man brukar ju säga att det är det svåraste som finns, att leda med 3 mål och det såg nästan ut att vara så, för Brynäs reducerade både en och två gånger och var inte långt ifrån en kvittering, men Malmö höll undan och avgjorde fram till 4-2 i öppen kasse.

Rögle föll återigen tungt utan att vara chanslösa. Tvärtom stod man upp riktigt bra mot Frölunda. Det var dock Frölunda som gjorde 1-0 redan efter 55 sekunder. En mardrömsstart för Rögle alltså, men man reste sig, kvitterade under matchens gång både till 1-1, 2-2 och 3-3, men till slut var det ändå frölunda som drog det längsta strået när Patrik Carlsson bombade in 4-3 med 02:41 kvar att spela.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0