I tisdags spelades 3 matcher i sHL och såhär gick det:
Skellefteå - HV71 3-2
Frölunda - Karlskrona 4-3
Rögle - Djurgården 1-3

Ny förlust för Rögle alltså, ny seger för Djurgården, som nu bara är 1 poäng bakom Luleå och om jag får säga vad jag tror så tror jag att Djurgården kommer bakifrån här nu och kommer kravla sig upp över det där sträcket. Starkt jobbat av Djurgården, efter den start av säsongen man hade!

I Skellefteå var det bortalaget som dominerade stort under första halvan av matchen. HV hade 0-2 och ingenting pekade på att Skellefteå skulle vända på steken, men när Johan alm kunde göra sitt 1:a mål för säsongen och därmed reducera för Skellefteå så vände det och i 3:e perioden satt kvitteringen i nät redan efter 27 sekunder. Därefter var det nästan bara en tidsfråga innan 3-2 skulle komma och det gjorde det också till slut. Adam Pettersson satte matchavgörande 3-2 i powerplay. Starkt av SAIK att vända på den matchen, när HV ägde allting så solklart under så lång tid av matchen.

I Göteborg var det lite överraskande Karlskrona som hade 0-2 efter den 1:a perioden. Frölunda reducerade i 2:a perioden och i 3:e var det Frölunda för hela slanten. Man vann skotten med 15-8 och vände 1-2 till seger med 4-3. I synnerhet blev Sebastian Stålbergs 3-2-mål extra uppmärksamat, eftersom att Honken rasade efteråt och menade att han blev pååkt och inte kunde agera som han ville. Stålberg själv menar att han hade en KHK-spelare i ryggen och Honken framför sig, men att han ju inte bara kunde försvinna, Godkänt blev det och här har vi ännu ett exempel på en subjektiv bedömning. Solklart störde Stålberg målvakten betydligt mer här än vad Brodin gjorde mot Leksand. Båda målen godkändes, men jag förstår KHK's irritation, för jämfört med bedömningar tidigare under säsongwn så borde det här målet inte heller ha godkänts, men det gjorde det och Frölunda kunde vinna matchen med 4-3, efter att joel Kellman reducerat med 13 sekunder kvar att spela.