Södertälje fortsätter att vinna

Södertälje fortsätter att vinna. Ikväll kom 3:e raka vinsten när Timrå besegrades med 3-1. Det var bortalaget som tog ledningen i 1:a perioden genom vem annars än Jonathan Dahlén, men Södertälje kvitterade i 2:a perioden och i 3:e gjorde man 2-1 drygt 5 minuter in i perioden och sedan höll man undan och fastställde slutresultatet, 3-1, i öppen kasse. Starkt av Södertälje och självförtroendet lär knappast bli mindre av att slå et topplag som Timrå. Viktigt inför framtiden för SSK's del.

Kvällens 4 resultat:
Södertälje - Timrå 3-1
modo - Vita hästen 2-1 SD
Pantern - Västervik 2-1 SD
Björklöven - Bofors 2-7

Modo tog 2 mycket, mycket viktiga poäng när man slog Vita hästen med 2-1 efter förlängning. Jordan Smootherman gav modo ledningen 4 minuter in i 2:a perioden, ett mål som stod sig tills det återstod 12 minuter att spela. Då kvitterade Erik Olsson för Hästen, men Modo och David Rundqvist drog ändå det längsta strået till slut. Viktigt för Modo, minst sagt, i synnerhet som att Björklöven under sträcket förlorade mot Bofors. Det gör att avståndet dit växer med 2 poäng. Det gör också att både Pantern och Timrå tappar mark till BIK över det översta sträcket, eftersom att Timrå förlorade och Pantern tappade poäng mot Västervik.