Ner på jorden mot Karlskrona igen...

Leksand hade chansen att under tisdagskvällen sätta ordentlig press på Örebro igen, när Karlskrona gästade Tegera arena.

Det var också hemmalaget som öppnade matchen klart bäst, snurrade på ordentligt i Karlskronas zon, men fick ingen utdelning. Istället var det KHK som kunde göra 0-1 på sitt egentliga 1:a anfall i matchen.

Det var en lite konstig match, där Leksand långa stunder ägde spelet, skapade klart flest chanser, men det var KHK som jorde mål, samtidigt som Haukeland inte hade någon av sina bättre matcher. Han bytte ut sig själv efter 0-3. Då reducerade Jesper Ollas för Leksand, men Karlskrona hade ändå 4-1 efter 2 spelade perioder. Det hämtade Leksand aldrig upp och KHK vann också med just 4-1.

Lite av ett magplask efter helgens grymma insatser. Här var man inte alls uppe och nickade på samma nivå. Det var lite tillbaka till det "vanliga" igen, man skapade, men satte inte sina chanser...

Kvällens 5 resultat:
Leksand - Karlskrona 1-4
Luleå - Rögle 3-0
Skellefteå - Färjestad 0-3
Frölunda - Linköping 3-4 str
HV71 - Brynäs 3-0

Luleå och Karlskrona sätter ordentlig press på djurgården nu. De båda lagen har 64 resp. 62 poäng, Djurgården står på 58 med en match mindre spelad. Det vill till att DIF vinner mot Växjö imorgon. Ingen lätt uppgift, minst sagt, men gör man inte det så är det 4 poäng upp till KHK med 4 matcher kvar att spela. Ingen omöjlighet, men det känns nog bättre att vara 1 poäng bakom jämfört med 4. För Leksands del var det iaf bra att luleå vann och att Rögle därmed fortfarande är 2 poäng bakom Leksand. Om Örebro skulle slå malmö imorgon, då är det nog ändå kört, för då är det 9 poäng upp för Leksand och 11 poäng upp för Rögle, med 4 matcher kvar att spela...

LHC drog iväg till 0-3 i Scandinavium, men Frölunda vaknade i 3:e perioden, reducerade både en och två gånger och med knappa minuten kvar att spela satt också 3-3 i nät bakom Marcus högberg. Till slut var det ändå LHC som tog hand om bonuspoängen när Broc Little avgjorde i straffläggningen. Det gör också att LHC nu är 2:a i tabellen, passerar Frölunda med 1 poäng. Passerar Frölunda gör också HV71, som här satte stopp för ett starkt Brynäs när man vann med klara 3-0. Starkt av HV och starkt av Linus Söderström att hålla nollan där.