Modo är illa ute

Modo är illa ute igen. Tidigare under säsongen låg man ju under det nedre kvalsträcket under en period, men sedan klättrade man över detsamma och hade häng på topp 8 där ett tag. Det hänget börjar man nu återigen tappa, även om det bara är 4 poäng upp till Almtuna över sträcket. Man börjar få snegla neråt i tabellen igen, för efter gårdagens förlust mot Björklöven i Fjällräven center, inför imponerande 7023 åskådare, så är det lika många poäng, 4, ner till just Björklöven under det nedre kvalsträcket. Hade modo vunnit igår, ja, då hade det varit 10 poäng ner med 6 matcher kvar att spela. Nu är det 4 poäng ner med 6 matcher kvar att spela. Det kan med läthet gå för Lövens del och med tanke på hur det såg ut igår så finns det anledning för både supportrar, spelare och ledare inom Modo hockey att vara oroliga just nu, för det såg inte bra ut igår. Björklöven hade 0-2 efter den 1:a perioden, där Zach Hamill's 0-2 var en riktig gobit, där han drog pucken mellan sina egna ben, vilket ställde Erik Hanses i Modokassen, och sprätte upp pucken i nät bakom Hanses. Cody Murphy, David Lindquist och Kim karlsson ökade sedan på till både 0-3, 0-4 och 0-5 innan Modo satte in en alldeles för sen slutforsering och reducerade 3 gånger på matchens sista 5 minuter, men det räckte inte och björklöven kunde vinna välförtjänt.

gårdagens 5 resultat:
Modo - Björklöven 3-5
Västerås - Pantern 4-2
Timrå - AIK 3-5
Mora - Oskarshamn 4-1
Almtuna - Tingsryd 1-2 str

Björklöven är alltså fortfarande kvar under det nedre sträcket, trots segern över Modo, eftersom att Västerås också vann och därmed bara är 2 poäng bakom Modo i tabellen just nu. Här var det Albin Johansson, som gjorde sitt 1:a mål i Västeråströjan för säsongen, som gav Västerås ledningen. Pantern kvitterade, men i 3:e perioden avgjorde hemmalaget sent, när Jimmy Jansson gjorde 2-1, Pantern kvitterade på nytt bara minuten senare, men Jonte Berg satte 3-2 bara minuten efter det, när det bara återstod 03:21 att spela och Jimmy Jansson höll sig sedan framme igen och stängde matchen med sitt 4-2 i öppen kasse. En synnerligen viktig seger för Västerås!

Viktig seger var det också för AIK, som är inne i säsongens hetaste stim just nu. 6:e raka vinsten tror jag det här var och nu är man 4 poäng före Hästen under sträcket. Hästen har dock en match mindre spelad än vad AIK och Almtuna har. Almtuna står på samma poäng som Hästen i och med deen där poängen man fick med sig från mötet med Tingsryd, men man löper stor risk att återigen halka ner under sträcket, efter att Hästen spelat sin match mot Västervik senare idag. Hursomhelst starkt av AIK att slå Timrå borta. då hjälpte det inte för Timrå att Jonathan Dahlén gjorde 2+1. AIK var hetare och tog 3 tunga poäng.

Mora har näst intill även i teorin nu säkrat en plats i den Allsvenska finalen, för efter 4-1 mot Oskarshamn i en fullsatt Smidjegrav arena, 4500 åskådare, så är man nu 17 poäng före Pantern under sträcket och 18 poäng före Timrå. Det är just 18 poäng kvar att spela om och givetvis kommer det att räcka för mora. Det lär nästan även garanterat räcka för serieseger, för man är 14 poäng före Bofors. BIK har visserligen en match mindre spelad, men 14 eller 11 poäng på 6 matcher, det lär man i vilket fall inte tappa, så jag tror nog vi kan utropa Mora till seriesegrare av Hockeyallsvenskan 2016/17.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0